Ющенко назвав свій підпис під бюджетом "великою помилкою"

Неділя, 8 лютого 2009, 18:24

Президент Віктор Ющенко називає помилкою підписання держбюджету на 2009 рік.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Відповідаючи на питання ведучої, чому президент поставив свій підпис під державним бюджетом, який він зараз критикує, Ющенко сказав: "Це була велика помилка".

"Бюджет це комбінація економічних і політичних речей. Чому парламент, закривши очі, прийняв цей бюджет? Тому що парламент не хотів на себе брати відповідальність", - наголосив він.

"Увійти в рік без фінансового документу вважалося політично гіршим, ніж ввійти в рік з погано акцептованим політичним документом. І, скоріше за все, політичний фактор був ключовий", - заявив глава держави.

Ющенко наголосив, що не має на меті "знайти ручне управління і корегувати бюджет".

"Я хочу донести, що у цій країні за те, що відбувається в економіці, в соціальному житті, в організації робочих місць відповідає один інститут - уряд і персонально прем’єр-міністр", - підкреслив президент.

Крім того, коментуючи рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі щодо суперечки між Україною та Румунією навколо острова Зміїний, Ющенко сказав: "Це здоровий компроміс".

Як відомо, раніше президент поклав відповідальність за економічну ситуацію в країні на прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та наголосив на необхідності перегляду держбюджету на 2009 рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News