Черномирдін думає, що Ющенку і Медведєву немає про що говорити

Неділя, 22 лютого 2009, 13:51

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає, що об'єктивних передумов для можливої зустрічі глав держав Росії й України в найближчому майбутньому не передбачається.

Про це він заявив у неділю в інтерв'ю програмі "Вести недели" (телеканал "Россия"), відповідаючи на питання про можливу зустріч глав держав, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Принаймні, сьогодні немає предмету для зустрічі. Що обговорювати повинні сьогодні президенти? Що за повістка? Які питання? Що, є документи, які вони повинні обговорювати і підписувати, і хто це готує?", - сказав Черномирдін.

Коментуючи недавню погрозу МЗС України оголосити главу російського посольства або кого-небудь із членів диппредставництва "персоною нон ґрата", Черномирдін зазначив, що це було лише приводом, щоб улаштувати черговий скандал з Росією.

"Не Черномирдін, виходить, був би хтось інший. Це, напевно, привід - я так думаю, щоб обов'язково влаштувати скандал з Росією. Не знаю, кому цей скандал на користь", - зазначив посол.

Черномирдін назвав дії у відношенні до нього з боку українського керівництва "мілкими причіпками, пошуком приводу".

"Тут у відношенні всього, що пов'язано з Росією у деяких шерсть сторчма встає", - вважає посол.

Він попередив, що його "лякати марно".

"Я не в тому віці і не в тому положенні, коли чогось лякаєшся. Україна для мене - це частина моєї душі і життя. Я дурниць ніколи не роблю", - сказав посол.

За словами Черномирдіна, низці скандалів у відносинах Росії й України рано або пізно прийде кінець. "Так не може продовжуватися довго. Так не повинно бути і так і не буде. Я переконаний у цьому", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування