БЮТ ПОВЕРНЕ ОГРИЗКА, ЯКЩО ВІН ВИБАЧИТЬСЯ ПЕРЕД ТИМОШЕНКО

Середа, 4 березня 2009, 16:57

Фракція БЮТ готова проголосувати повним складом за повернення Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ.

Про це йдеться у заяві БЮТ.

БЮТівці нагадали, що їхні колеги по коаліції фракція НУ-НС наполягають на спільному голосуванні за скасування постанови про звільнення Огризка з посади міністра закордонних справ.

"Ми, для збереження цілісності коаліції та забезпечення чіткої роботи Верховної Ради України, згодні піти їм на зустріч і проголосувати усім складом фракції за повернення Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ", - сказано у заяві.

Разом з тим БЮТівці вважають, що такому голосування має передувати вибачення з боку Огризка "перед урядом та прем’єр-міністром за дії, які завдали шкоди репутації уряду та репутації України".

"Це повинно стати гарантією того, що діяльність міністра закордонних справ буде слугувати інтересам Української держави і виключить на майбутнє складову політичних замовлень в його роботі, що донедавна зводилася до дискредитації українського уряду", - заявляють вони.

У БЮТ наголошують, що робота Огризка на посаді міністра була недостатню для зміцнення міжнародного авторитету України.

Крім того, вони стверджують, що Огризко неодноразово заважав діяльності Кабміну.

Так, за твердженням БЮТівців, він "в односторонньому порядку скасовував заздалегідь заплановані міжнародні візити прем’єра", "персонально займався дискредитацією візитів керівництва уряду, скеровуючи до посольств України за кордоном циркуляри та інструкції, що мали на меті зірвати візити та міжнародні переговори".

Також, за даними БЮТ, на зустрічі з послами країн Скандинавії Огризко "розповсюджував провокаційну інформацію, оприлюднену працівником секретаріату президента Кислинським, про "державну зраду Юлії Тимошенко”.

"Останньою краплею, що переповнила терпіння, стало розповсюдження каналами Міністерства закордонних справ інформації, яка ганьбить честь та гідність уряду України", - сказано у повідомленні.

Йдеться про одне з останніх засідань РНБО, "на якому Тимошенко виступила проти ініціатив цієї владної структури щодо прикриття корупції в енергетиці".

"Дійшло до того, що міністерство закордонних справ розсилає листи, в яких просить вважати дії прем’єр-міністра помилковими і такими, що не відповідають дійсності. Це повідомлення носить відверто брутальний та провокаційний характер. Така політику українського МЗС викликала зрозумілий шок у всьому світі", - заявляють у БЮТ.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада, зокрема 49 БЮТівців, проголосувала за відставку Огризка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування