Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступника Шевченка відпустили, а його ще потримають

Вівторок, 14 квітня 2009, 15:30

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла відставку Ігоря Куруса з посади першого заступника голови Нацради, а питання про відставку голови Ради Віталія Шевченка вирішила розглянути після його виходу з відпустки.

Про це повідомляє "Телекритика".

Замість Куруса першим заступником голови Нацради призначено Андрія Мірошниченка, хоча сам він просив відкласти голосування за таке призначення до розгляду питання про відставку та призначення голови Нацради.

"Ситуація непевна. У нас нині звіти, і це питання відповідальності", - аргументував Мірошниченко. Однак члени Нацради не погодилися і проголосували за його призначення.

Водночас, після певної дискусії більшість членів Нацради вирішили, що голосувати за відставку Шевченка за його відсутності не варто, і перенесли голосування з цього питання на інший термін, коли Шевченко вийде з відпустки.

Шевченка доручено поставити до відома про рішення Нацради.

Як відомо, Шевченко, який нині перебуває у відпустці, 8 квітня заявив про намір піти у відставку з посади голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Слідом за ним подав заяву про відставку і його перший заступник Курус.

За однією з версій, поштовхом до відставки Шевченка став конфлікт у Нацраді навколо переоформлення ліцензії "Radio One" на "Радіо Алла", яке пов’язують із російською співачкою Аллою Пугачовою. Втім, сам Шевченко заперечував це.

8 квітня Нацрада дозволила "Radio One" змінити позивний на "Радіо Алла" та внести зміни у програмну концепцію: станція зменшує обсяг власного мовлення з 12 годин на добу до 6 годин, а частку української мови з 100% до "не менше 75%".

Як наголошував представник компанії в Нацраді, брендоформуючим продуктом "Радіо Алла" стане проект "Алла шукає таланти", в якому ефір надаватиметься молодим українським виконавцям.

Шевченко та Курус голосували проти такого рішення, наголошуючи, що компанії, які об'єднано нині під брендом "Radio One", отримували частоти на форматному конкурсі під концепцію українського радіо.

За даними "Телекритики", 15 квітня, в день народження Пугачової, на хвилях "Radio One" з'явиться "Радіо Алла". Для українського "Радіо Алла" співачка записала серію джинглів українською мовою. У Росії "Радіо Алла" було створено в липні 2007 року. За форматом кожна друга пісня в ефірі – це пісня Пугачової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування