Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі про "прослушку" високопосадовців допитують СБУшників

П'ятниця, 24 квітня 2009, 12:37

Співробітники СБУ допитані в ході розслідування справи про прослуховування телефонних розмов чиновників, у тому числі заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в п'ятницю, повідомляє Ліга.net.

За його словами, також були надані письмові свідчення, в тому числі Кузьміним, прокуратурі надано копії наказів і рішень.

Крім того, розслідування цієї справи підштовхнуло Генпрокуратуру та СБУ до думки про необхідність розповсюдити функцію прокурорського нагляду на всі оперативно-розшукові справи СБУ.

"Це справа не тільки розслідується, і СБУ надає повне сприяння в цьому, але і підготовлені серйозні зміни до нормативно-правової бази СБУ", - сказав Наливайченко.

За його словами, ці зміни будуть підписані генпрокурором і головою СБУ.

"Це принципова позиція, і в тому числі справа, про яку ви згадали, підштовхнула нас до таких серйозних висновків та виправлення ситуації з тим, щоб у майбутньому все було під наглядом Генеральної прокуратури України, як це і передбачено законом", - зазначив Наливайченко.

Раніше Кузьмін заявляв, що СБУ займається незаконним прослуховуванням його телефону та стеженням за ним.

Наливайченко визнав факт прослуховування і заявив, що воно проводилося в рамках контррозвідувальної справи, заведеної щодо Кузьміна одним з підрозділів СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування