Банкова: якщо парламент не працюватиме – знайдемо новий

Середа, 13 травня 2009, 22:33

Президент Віктор Ющенко може розпустити Верховну Раду, якщо буде відповідна домовленість між політичними силами.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Ігор Попов в ефірі 5 каналу.

Він наголосив, що Ющенко оголосить дострокові парламентські вибори, "якщо буде політична домовленість на це, і якщо парламентська криза буде продовжуватися".

"Парламент має розблокуватися і прийняти дату (чергових президентських виборів). Якщо не розблокується, то новий парламент прийме цю дату вже у вересні", - сказав Попов.

"Власне юридичні підстави (для розпуску) існують ще з рішення Конституційного Суду, який підтвердив, що нова коаліція вносить кандидатуру прем’єра. Вона цього не робила і нової коаліції, як показують останні голосування, немає. Немає 226 голосів", - підкреслив він.

"Тобто юридичні підстави і так є. І якщо Рада не працюватиме 30 днів під час однієї сесії – це додаткова підстава. Але головне, щоб була політична домовленість: "так, ми бачимо, що ця Верховна Рада не може працювати, там ні в кого немає 226 голосів, давайте йти на нові вибори", - сказав заступник голови секретаріату.

"Я не думаю, що президент завтра буде приймати такі рішення. Все залежить від того, як Верховна Рада буде працювати, тому що є дуже багато нагальних питань", - заявив Попов.

Він зазначив, що "якщо Верховна Рада буде приймати закони – нехай працює".

"Якщо не буде їх приймати – знайдемо нову Раду", - заявив представник президента у парламенті.

Як відомо, раніше фракція Партії регіонів заблокувала роботу парламенту, вимагаючи негайної відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценко.

При цьому регіонали наполягають, щоб за таке рішення проголосувало не менше 400 депутатів.

У свою чергу інші фракції вимагають заслухати інформацію про інцидент, після чого голосувати за відповідну постанову.

Депутат-регіонал Ганна Герман заявила, що Партія регіонів готова тимчасово розблокувати роботу парламенту у вівторок, 19 травня, для розгляду антикризових законопроектів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...