Заступник Медведька хоче звільнити суддю за дозвіл на "прослушку" депутатів

Четвер, 14 травня 2009, 13:46

Заступник генпрокурора, член Вищої ради юстиції Ренат Кузьмін вніс подання на звільнення з посади члена Вищої ради юстиції та голови Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка.

Про це повідомляє джерело "Української правди" у ВРЮ.

За словами співрозмовника, таке подання Кузьмін вніс у зв’язку з "перешкоджанням розслідуванню Генпрокуратури та фальсифікацією процесуальних дій у кримінальній справі, пов’язаній з прослуховуванням телефонних розмов депутата від БЮТ Андрія Портнова".

Як зазначається у поданні, Чернушенко, "грубо порушуючи вимоги Конституції і законодавства, безпідставно відмовив Генпрокуратурі в отриманні документів та незаконно видав санкції на прослуховування державних діячів".

Співрозмовник нагадав, що наразі Генпрокуратура розслідує дві кримінальні справи щодо "прослушки" вискокпосадовців.

Перша була порушена за фактом прослуховування телефонних розмов самого Кузьміна. У цій справі заступник генпрокурора проходить у якості потерпілого і не займається її розслідуванням.

Друга кримінальна справа порушена за фактом прослуховування депутатів і членів уряду. Прослуховування здійснювала СБУ на підставі санкцій, виданих апеляційними судами Житомирської області і Апеляційним судом Києва.

У рамках розслідування цієї справи Генпрокуратура здійснила виїмки документів в апеляційних судах Житомирської області, водночас Апеляційний суд Києва відмовив Генпрокуратурі у проведенні слідчих дій, дозволивши СБУ оскаржити дії ГПУ у Святошинському райсуді Києва.

Як відомо, раніше Портнов заявляв, що СБУ прослуховує усі його телефони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування