У ГПУ розповіли, чому вбитого в Голованівському лісі ховали без ноги

П'ятниця, 26 червня 2009, 16:30

Колишній прокурор Голованівського району Кіровоградської області разом з начальником райвідділу УМВС в Кіровоградській області приїдуть до Києва, де з ними будуть працювати слідчі Генеральної прокуратури за фактом загибелі 55-річного Валерія Олійника.

Про це на прес-конференції в Кіровограді заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні вони поїдуть з нами в Київ, оскільки кримінальною справою тепер займається Генеральна прокуратура. Нікого не заарештовували, але якщо виникне необхідність, затримаємо і арештуємо", - зазначив Кузьмін.

За його словами, Євгена Горбенка звільнено з посади Голованівського районного прокурора за здійснення вчинку, що ганьбить працівника правоохоронних органів.

Кузьмін повідомив, що з метою розслідування справи Генпрокуратура створила оперативно-слідчу групу, до складу якої увійшли найбільш кваліфіковані працівники, в тому числі ті, хто має досвід розкриття злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів.

За словами Кузьміна, єдиного висновку судово-медичної експертизи у справі досі немає.

"Призначено кілька експертиз, зокрема, кримінальна, медична. Їх багато, тому сьогодні робота триває", - підкреслив заступник генпрокурора.

На питання, чому Олійника поховали без однієї ноги, Кузьмін відповів, що частина ноги загиблого знаходиться на експертизі.

"Досліджується кістка, яка має кілька складних переломів. Потрібно ретельне вивчення ушкоджень. Експерт вважає можливим поховання тіла, але через необхідність продовжити роботу з кісткою ногу ампутовано", - пояснив Кузьмін.

Він також зазначив, що в Олійника правоохоронці не вилучали зброю.

"Кілька пістолетів було знайдено на місці події. Слідство встановить, кому вони належать. Логічно, що Олійник не мав зареєстрованої зброї", - зазначив заступник генпрокурора.

За його словами, у п'ятницю київська група слідчих буде працювати на місці події і в селищі Голованівське.

Кузьмін також повідомив, що депутата від БЮТ Віктора Лозинського, який проходить у справі як свідок, буде допитано в Києві слідчими Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News