Загиблого під час інциденту з депутатом БЮТ поховали без ноги

Четвер, 25 червня 2009, 11:27

Загиблого Валерія Олійника із села Грушки в Кіровоградській області, у можливій причетності до вбивства якого підозрюється депутат БЮТ Віктор Лозинський, поховали без ноги.

У цьому переконалися й односельці, і журналісти одного з телеканалів, що були присутні на похороні, пише газета "Сегодня".

"Люди були в шоці. Навіщо відрізати ногу? А дуже просто - щоб замести сліди, приховавши кульові отвори, яких було дев'ять! Це картеч з мисливської рушниці! І голова моталася, немов пришита!", - розповів місцевий житель Володимир.

Раніше офіційно стверджувалося, що Олійник сам напав на депутата і його високопоставлених друзів, наніс удари ножем, а помер нібито в лікарні від загострення якоїсь хвороби, нагадує видання.

Наявність кульових поранень заперечували. Начальник Голованівського райвідділу Михайло Ковальський, один з учасників інциденту, казав, що вони лише "пом'яли браконьєра".

"Про те "полювання" в районі воліють не говорити - багато нестиковок і непоняток. Олійник не мав слави хулігана", - розповів місцевий підприємець Іван Кучер.

"Дивацтва були, але до людей не приставав, тільки хмиз у лісі збирав і приносив до забігаловки на розпалювання, а за це його там підгодовували. І металобрухт здавав на пункт прийому. Зброї в нього не бачили", - додав він.

У свою чергу голова кіровоградського осередку ВО "Свобода" Олександр Ромащенко заявив, що "правоохоронці засекретили всю інформацію - нібито таємниця слідства". "Незрозуміло, де помер Олійник - у міліції або лікарні", - додає він.

За словами помічника Лозинського Василя Кешмана, у середу депутат до телефону підійти не міг, оскільки брав участь у слідчому експерименті. Про загиблого Кешман відзивається негативно: "Пишуть, що він ледь не гербарії збирав, але в нас є дані, що він і до наркотиків мав відношення, і мати свою кривдив".

Головлікар Голованівської лікарні Сергій Стоянов на жодне із питань про те, чому Олійника ховали з відрізаною ногою, чи відітнули її для посмертної експертизи і де помер загиблий, відповідати не став, пославшись на підписку про нерозголошення.

Один з підлеглих головлікаря анонімно розповів, що "про ампутацію мова йшла, а розтин робив судмедексперт у Кіровограді".

B обласній міліції ухиляються від будь-яких коментарів, посилаючись на розпорядження прокуратури. "Така вказівка є. Ми нічого не скажемо до закінчення слідства", - визнала прес-секретар прокурора області Наталя Алексеєнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування