Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пукач весь час ховався в Україні і розводив корів

Середа, 22 липня 2009, 17:19

Колишній начальник кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач перебуває під посиленою охороною спецпідрозділу "Альфа".

Про це заявив на брифінгу у середу заступник голови СБУ Василь Грицак.

"Він знаходиться під посиленою нашою охороною. Його цілодобову охорону здійснює спецпідрозділ "Альфа". Статус його визначений. Місце його утримання я не можу розголошувати, адже всі ми розуміємо, що його життю може загрожувати небезпека", - заявив заступник голови СБУ.

За його словами, Пукач за період розшуку взагалі не залишав межі України.

"У нас була інформація, що він був у Луганській і Житомирській областях. Ми шукали і там, і там", - сказав Грицак.

"Ми не були впевнені, це він чи ні до останнього моменту. І за годину до темряви ми змушені були приймати рішення про штурм, оскільки, якби він помітив хоч щось, що викликало його занепокоєння, він би миттєво змінив місце перебування", - розповів заступник голови СБУ.

Він підтвердив, що Пукача затримали в одному з сіл на Житомирщині, де він мешкав останнім часом зі співмешканкою та її сином.

"Вони утримували декілька корів, він (Пукач) допомагав по господарству. Скажу відверто, жили вони надзвичайно бідно", - сказав Грицак.

За його словами, співмешканка не знала, з ким вона проживає.

Колишня співмешканка Пукача Стельмах досі перебуває в розшуку.

На запитання, чому правоохоронці так довго шукали Пукача, Грицак відповів: "Ви ж знаєте, він ховався. Він сам правоохоронець. І ви знаєте, що він очолював спецпідрозділ візуального спостереження. У нього великий досвід роботи в правоохоронних органа і зрозуміло, що він знає, як професійно переховуватися".

За словами Грицака, Пукач не робив пластичних операцій. Окрім того, під час затримання виявили міліцейське посвідчення, він підтвердив свою особу на камеру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування