Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розшук Лозінського "буксує" через Генпрокуратуру

Понеділок, 10 серпня 2009, 09:55

Правоохоронні органи Ізраїлю досі не отримали від України належних юридичних обґрунтувань для розшуку екс-депутата Віктора Лозінського.

Про це "Німецькій хвилі" повідомили у прес-службі ізраїльської поліції.

Речник поліції Алекс Кагальський зазначив, що розслідування фактично "буксує", а слідчі взагалі обмежені у своїх діях, бо попри значний резонанс цієї справи, Генпрокуратура України досі не передала ізраїльській стороні необхідного пакету документів.

"Немає достатніх підстав вважати його підозрюваним. Той первинний запит, який надійшов з України, не має достатньої юридичної сили", - сказав Кагальський.

Водночас, за словами прес-секретаря поліції, якщо Київ надішле хоча б мінімальний пакет документів, правоохоронні органи зможуть остаточно відповісти на питання, чи перетинав підозрюваний ізраїльський кордон, а якщо цей факт буде підтверджено – то встановити місцеперебування Лозінського упродовж "нетривалого часу".

Як відомо, екс-депутата Верховної Ради від БЮТ Віктора Лозінського розшукують за підозрою в умисному вбивстві громадянина України Валерія Олійника в мисливських угіддях Кіровоградської області.

У липні Верховна Рада достроково припинила повноваження депутата Лозінського, після чого СБУ оголосила його в розшук.

За інформацією деяких ЗМІ, екс-депутат може переховуватися в Ізраїлі, зокрема, з російським паспортом на ім’я Віталія Фершака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування