Охорона Ратушняка намагалася вилучити відео нападу на агітатора Яценюка

Понеділок, 10 серпня 2009, 11:30

Охорона мера Ужгорода Сергія Ратушняка намагалася знищити відеозапис бійки мера з агітатором "Фронту змін", 21-річною студенткою Наталею Бутримко.

Про це "Газете по-киевски" розповів батько дівчини, відставний міліціонер Володимир Бутримко.

"Безліч перехожих бачили, як мою дочку б'є здоровенний бугай – міський голова, але ніхто не заступився. Навіть коли міліція почала шукати свідків, тільки пара людей погодилися дати покази, та й то зі скрипом", - зазначив батько дівчини.

"Факт побиття записали на мобільні телефони маршруточники – так потім охорона Ратушняка ходила і перевіряла у них телефони, щоб відео де-небудь не спливло як доказ", - додав він.

Батько дівчини розповів, що коли працював в УБОЗі Закарпатської області, особисто займався розшуком Ратушняка – проти нього тоді було порушено кілька кримінальних справ через фінансові махінації.

"Жодна кримінальна справа проти Ратушняка не дійшла до суду, тому що на Закарпатті у нього скрізь кум, брат, сват. Але ж він бив людей повсюдно і зовсім безкарно. Усі знають про його мистецтва, але мовчать. Його дочка від першого шлюбу збила насмерть дівчинку в Ужгороді. Думаєте, покарав її хтось?", - запитує Бутримко.

Зараз постраждала знаходиться в лікарні, нібито в Києві, а палату охороняють. Медики вважають, що для повного одужання їй доведеться лікуватися 21 день. Люди мера поки ні Наталі, ні її батькам не погрожували, відкупитися не пропонували.

Прес-офіцер Ужгородського міськуправління міліції Катерина Кийович повідомила, що заява дівчини за фактом побиття зареєстровано, порушено кримінальну справу. Поки тільки за фактом хуліганства, а не проти мера.

"Дівчину ми направили на судмедекспертизу, від її висновків буде залежати подальший розвиток ситуації в справі. Студентка вказала в заяві, що міський голова не тільки бив її, але і пошкодив мобільний телефон, вказала суму збитку – 600 грн.", - додала Кийович. Чи був допитаний Ратушняк, у міліції відповісти не змогли.

У Закарпатті багато хто вважає мера кримінальним авторитетом на прізвисько "Рата", зазначає видання. 17 травня 2003 року, під час перебування нардепом, Ратушняк увірвався в кабінет депутата Ужгородської міськради Станіслава Пономарьова і побив його.

12 листопада 2003 року в Ратушняка сталася бійка з начальником управління з туризму і курортів Закарпатської обладміністрації Сергієм Слободянюком.

29 грудня 2003 року Сергій Ратушняк накинувся на відвідувачів ресторану "Жеглов" – директора ужгородської стоматологічної приватної клініки "Натадент" Іллю Ковальова і його дружину.

У ніч з 22 на 23 жовтня 2005 року Ратушняк у потязі "Київ-Ужгород" побив начальника управління внутрішньої політики Закарпатської облдержадміністрації Володимира Пипаша.

Незважаючи на всі ці факти, на запит щодо кримінальних справ проти Ратушняка в Закарпатській прокуратурі відповіли, що за інформацією за травень 2009 року кримінальні справи проти мера закриті "через відсутність складу злочину".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News