Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відкладає приїзд свого нового посла в Україну

Вівторок, 11 серпня 2009, 09:49

Російський президент Дмитро Медведєв відклав приїзд до України нового посла Росії.

Про це він повідомив у посланні до президента України Віктора Ющенка, текст якого оприлюднено на сайті президента РФ.

"В умовах антиросійського курсу українського керівництва мною ухвалено рішення відкласти приїзд на Україну нашого нового посла", - заявив Медведєв.

"Конкретні терміни будуть визначені пізніше з урахуванням реального розвитку російсько-українських відносин", - додав він.

Вимогу відкликати з України двох російських диппредставників "без якихось на те підстав" російський президент назвав "безпрецедентною для всього пострадянського простору провокацією".

"У цьому випаді... видна суть підходу нинішньої української влади до відносин із Росією. Звісно, ми не залишили цей недружній крок без відповіді", - заявив Медведєв.

При цьому він підкреслює, що керівництво Росії й України "зобов'язане" дорожити багатовіковим добросусідством, яке, до того ж, є "спільною конкурентною перевагою у світі, що глобалізується".

За словами Медведєва, завдання відповідальних державних діячів – не посварити народи "заради чиїх би то не було геополітичних проектів чи політичної кар'єри, а всіляко берегти дружбу українців і росіян, зміцнювати фундамент співпраці до обопільної вигоди й в інтересах процвітання наших країн".

"У Росії сподіваються, що нове політичне керівництво України буде готове вибудовувати між нашими країнами такі відносини, які будуть на ділі відповідати справжнім сподіванням наших народів, інтересам зміцнення європейської безпеки", - підкреслив Медведєв у зверненні до Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування