У Криму наростає скандал між регіоналами

Середа, 16 вересня 2009, 10:15

Депутати від Партії регіонів, які ініціювали відставку спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка, вимагають розглянути це питання в сесійній залі у середу.

При тому це питання не включене до порядку денного засідання на 16 вересня, пише "Комерсант-Україна".

"Ми однозначно порушимо це питання і будемо наполягати на включенні його до порядку денного сесії", - заявив член фракції "Блок "За Януковича!" Олександр Свистунов.

На цьому засіданні може бути поставлена крапка в тривалому конфлікті між частиною депутатів кримського парламенту, які орієнтується на екс-главу кримської організації Партії регіонів, нардепа Василя Кисельова (виключеного з партії), і спікером Анатолієм Гриценком, який очолює фракцію "Блок "За Януковича!".

Депутати, які вимагають відставки Гриценка, наполягають на тому, що це питання повинне бути включене в порядок денний

"Порядок денний, затверджений Гриценком, незаконний і сформований із порушенням регламенту.... Перед сесією (16 вересня) має зібратися президія парламенту і затвердити новий порядок", - заявив Свистунов.

Депутат відмовився розкрити плани опозиції у випадку, якщо Анатолій Гриценко не виконає її вимог.

Водночас, член президії ВР АРК Володимир Кличніков (фракція "Союз") не виключив, що депутати, які вимагають відставки спікера, можуть не зареєструватися в залі, щоб на сесії не було кворуму. За його словами, це може бути зроблено для того, "щоб не підтримувати правову вакханалію".

Але прихильники Гриценка упевнені, що в ініціаторів його відставки нічого не вийде.

"Нехай забудуть про свої поняття і паханів, а діють за законом! Їхні вимоги не відповідають регламенту парламенту. Нічого в них завтра (16 вересня) не вийде", - заявив напередодні віце-спікер Криму Михайло Бахарєв.

"По-перше, у них немає голосів – їх усього 32 людини, а по-друге, ми їх покараємо за це – переформатуємо коаліцію і приберемо з Ради міністрів Криму трьох осіб, які взяли участь у закулісних переговорах", - сказав він газеті "Дело".

Бахарєв вважає, що "бучу" в парламенті піднімає особисто нардеп Кисельов, який "намагається повернути вплив – сам не проти стати за кермо в Криму на період виборів".

А екс-керівник кримського осередку "Нашої України" Володимир Шкляр вважає, що кримська сутичка пов'язана з переформатуванням впливу в Криму - зокрема, зі спробами "застовпити місця" у виборчих списках від ПР на наступних виборах.

Рішення про відставку спікера Гриценка готові підтримати депутати з фракцій Блоку Куніцина, КПУ і "Союзу", пише "Дело".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування