Жванія: Скоро Ющенко оголосить війну Росії через діоксин

Вівторок, 22 вересня 2009, 12:10

Депутат Давид Жванія вважає, що лікарі, які заявили про отруєння Віктора Ющенка діоксином, Микола Корпан і Жак Сора одержали від цього вигоду.

Про це Жванія заявив в інтерв'ю виданню "Газета по-Киевски", опублікованому у вівторок.

"Скільки людей погодиться брати участь у чомусь, щоб одержати свою вигоду? Є лікарі, а є лікарчишки, і я упевнений, що в будь-яких країнах можна знайти таких Сора. Чи можна зацікавити лікаря? Питання в ціні. Наприклад, відкриття дерматологічної клініки в Європі коштує $50 тис", - сказав він.

Відповідаючи на питання про роль дружини президента Катерини Ющенко, Жванія сказав:

"Над справою працює ручна команда Катерини Ющенко під керівництвом слідчого Галіни Климович. Генпрокуратурі дали установку: отруєння – доведено. Задача слідства – розібратися, як це було зроблено".

"Три фактори задекларовані: Ющенка отруїли діоксином, це було на дачі Сацюка і справа рук спецслужб Росії. От у цих трьох соснах і працювало слідство, а докази знаходяться в ручному управлінні Катерини Михайлівни", - вважає Жванія.

Відповідаючи на питання, які докази, він сказав:

"Хто обирав лікарів Корпана і Сора? Хто спілкувався з доктором Сора й іншими фахівцями? Хто пересилав зразки крові в різні лабораторії і робив заяви за підсумками аналізів?"

Жванія також обурений заявами Ющенка про те, що Росія приховує його отруйників.

"За п'ять років ця справа вже торкнулася половини країни – і ми ворогуємо з Росією, тому що, мовляв, вони приховують отруйників Ющенка і лабораторію. Наступний крок після таких заяв – оголошення війни", - заявив він.

"Я і раніше казав, що обвинувачення на адресу Росії – це перебір. Якщо Росія кого труїть – той не виживає, і якби Москва хотіла когось знищити, то Сакашвілі б давно в діоксионових ваннах купався", - додав Жванія.

Нещодавно, ґрунтуючись саме на свідченнях Жванії, слідчий генпрокуратури Лариса Чередниченко заявила, що зразки крові Ющенка були вилучені, відвезені в США, збагачені диоксином і далі відвезені в австрійську клініку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News