Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Фірташ – права рука Ющенка

Неділя, 22 листопада 2009, 18:47

Президент Віктор Ющенко хоче повернути на газовий ринок компанію РосУкрЕнерго.

Такий висновок можна зробити зі слів прем’єра Юлії Тимошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Коментуючи листа президента Віктора Ющенка російському президенту Дмитру Медведєву щодо необхідності зміни газових контрактів, вона скала: "Вимагають повернути РосУкрЕнерго".

"Ті люди, які уособлюють РУЕ - Фірташ і команда – це права рука президента. Це і є РУЕ", - сказала прем’єр.

"І тому всі вимагають зміни контрактів для того, щоб вставити туди цього посередника, який непогано доївся для політиків. І тому, я думаю, що і далі будуть вимагати зміни контрактів. Але я цього не допущу", - заявила Тимошенко.

"Я знаю, багато сварять цей контракт, комусь не подобається. Я думаю, що причиною є те, що найвищі посадові особи держави як влади, так і опозиції, на жаль, були утримані за рахунок РУЕ, вони, по суті, жили за рахунок цих фінансових ресурсів", - наголосила вона.

"Тому мені це не можуть пробачити і сварять цей контракт новий, маючи таку невеличку надію, що повернеться старий режим корупційний в газовій сфері, який дасть можливість і далі високим політикам заробляти на природному газі", - заявила Тимошенко.

Крім того, відповідаючи на питання, чи можна після переговорів українського і російського прем’єрів у Ялті сказати, що під Новий рік не буде "газових сюрпризів", вона заявила: "Я можу про це впевнено сказати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування