Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко натякнув, що розгону Ради не уникнути

П'ятниця, 11 грудня 2009, 18:50
Президент Віктор Ющенко вважає, що чинна Верховна Рада не ухвалить його проект змін до Конституції.

Про це він заявив у Рівному в інтерв'ю місцевим телерадіокомпаніям, повідомляє прес-служба глави держави.

Говорячи про поданий ним на розгляд парламенту проект Конституції, Ющенко підкреслив, що у своїх діях керувався виключно конституційними нормами.

"Я повинен засвідчити, що поважаю парламент і апелюю до нього", - сказав він, наголосивши, що саме це потрібно для ефективного продовження конституційного процесу.

"Я переконаний, цей парламент ніколи не прийме змін до Конституції, включаючи скасування імунітету...Я йду конституційним шляхом, я не ігнорую парламент", - заявив Ющенко.

Він висловив упевненість, що "якщо нація розуміє існуючі проблеми формування влади та згідна з ініціативами та пропозиціями президента, вочевидь, є нагальною потреба у проведенні конституційної  реформи і реформи виборчого законодавства", йдеться у повідомленні.

"Логіка конституційних ініціатив полягає в тому, що якщо ви маєте претензії до формування і ефективності влади, треба починати з процесу її обрання", - наголосив Ющенко.

Ющенко висловив переконання, що процедура формування влади наразі є "ахіллесовою п'ятою України".

Як відомо, раніше президент заявив, що Верховна Рада буде розпущена, якщо протягом 100 днів не затвердить його проект Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: