Луценко після свята може отримати відставку

Понеділок, 14 грудня 2009, 10:29

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко може бути відправлений у відставку парламентом у вівторок.

Як пише газета "Сегодня", 200 депутатів у Верховній Раді можуть віддати за це свої голоси після заклику президента Віктора Ющенка підтримати звільнення Луценка.

За підрахунками газети, Партія регіонів, яка вже давно хоче відправити Луценка у відставку, віддасть за таке рішення всі 172 голоси (плюс Інна Богословська); до них додасться "Єдиний центр" і іншого близькі до Віктора Балоги НУ-НСівці - до 10 осіб.

Президентська група "За Україну!" (17 осіб) ще рішення не приймала, але, як повідомило джерело видання у групі, у ситуації, коли Ющенко наполягає, навряд чи хтось буде пручатися. "Разом - 200 голосів", - пише газета.

Чи будуть голосувати УНП (6 осіб) і група впливу Ігоря Коломойського (4 людини), невідомо, але все одно потрібна ще допомога з інших фракцій.

Голосування БЮТ "за" відставку голови МВС виключене - за словами БЮТівця Святослава Олійника, тих, хто піде проти Луценка, виключать із фракції.

Підтримка Блоку Литвина також малоймовірна - але зі спікером Володимиром Литвиним зараз активно ведеться робота, зазначає видання.

Лідер комуністів Петро Симоненко вже заявив, що не підтримував би відставку Луценка. Водночас, "Сегодня" відзначає, що син одного з нардепів-комуністів Василь Мармазов працює заступником голови МВС - і рішення ще неоднозначне.

Як відомо, Ющенко закликав парламент підтримати відставку Луценка з посади голови МВС після скандалу, що стався між ними 9 грудня.

Тоді президент звинуватив керівників правоохоронних органів - зокрема, й Луценка - у корупції, на що міністр внутрішніх справ показово покинув нараду, а потім заявив, що ставить крапку у відносинах із Ющенком.

У понеділок, 14 грудня, Юрій Луценко відзначає своє 45-річчя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування