Прес-секретар Кадирова: Він не говорив, що когось треба усунути

П'ятниця, 25 грудня 2009, 09:36

Президент Чечні Рамзан Кадиров не говорив, що Україну потрібно ліквідувати і воювати з нею, стверджує його прес-секретар.

"Кадиров ніколи не говорив, що когось потрібно скасувати, усунути, що з кимсь потрібно воювати", - заявив прес-секретар президента Чечні Альві Карімов газеті "Комерсант-Україна".

"Вирвані цитати з кричущими заголовками, які з'явилися на численних сайтах, ми вважаємо некоректними", - зазначив він.

Утім, прямі цитати Кадирова, опубліковані "Reuters" (і згодом передруковані "The Daily Telegraph"), Каримов дезавуювати не став.

"Я не можу сказати, що журналісти "Reuters" перебрехали слова Кадирова. У нас ще немає на руках повного тексту інтерв'ю. Але тональність усіх публікацій в інтернеті не відповідає духу заяв президента", - сказав він.

За словами прес-секретаря, президент Чечні в будь-якому випадку говорив від себе особисто, а не від імені Росії.

Як відомо, раніше газета "The Daily Telegraph" опублікувала інтерв'ю з президентом Чечні Рамзаном Кадировим, який нібито стверджував, що такі країни, як Україна і Грузія, - це хвороба Росії, яку треба ліквідувати, пішовши "у наступ".

Голова МЗС РФ Сергій Лавров пізніше заявив, що не ознайомлений зі словами Кадирова, і вони не відображають російську концепцію зовнішньої політики, яка "не передбачає нападу на інші держави".

Крім того, представник агентства "Reuters" заявив, що цитати з інтерв'ю Кадирова, опубліковані в "The Daily Telegraph", були вирвані з контексту і не відповідають першоджерелу, як і висновки, зроблені на підставі їх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News