Луценко: проголосуєш 2 рази – сядеш на 2 роки

Середа, 13 січня 2010, 12:26

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко попереджає громадян про кримінальну відповідальність за голосування більше 1 разу на виборах президента.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, Партія регіонів готується реалізувати на виборах схему фальсифікацій, за якої громадяни будуть голосувати на декількох виборчих дільницях.

"На цих виборах реєстр виборців є комп'ютеризованим, і ми побачимо будь-яку людину, що голосує більше 1 разу буквально через півгодини після голосування", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що, відповідно до Карного кодексу, голосування більше 1 разу передбачає кримінальну відповідальність.

"Громадянам, що можуть спокуситися на таку фальсифікацію виборчого процесу, однозначно світить 2 роки позбавлення волі. Просив би громадян утриматися від таких спокус", - сказав Луценко.

Крім цього, за його словами, Міністерство внутрішніх справ має інформацію про включення в списки виборців значної кількості "мертвих душ".

"ЦВК, за даними Міністерства внутрішніх справ, на 700 тисяч осіб змінив списки виборців. Зокрема, близько 500 тисяч "мертвих душ" було виявлено в ліквідованих військових частинах, знятих з житлового фонду будинках, у неіснуючих населених пунктах", - сказав міністр.

Він закликав громадян не брати участь у механізмах, завдяки яким деякі політичні сили намагаються фальсифікувати результати виборів президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування