Партія регіонів у грузинських спостерігачах побачила спецназівців

Неділя, 17 січня 2010, 14:34
Партія регіонів має інформацію, що серед так званих грузинських спостерігачів на виборах президента України присутні представники силового блоку цієї країни, а саме - ОМОНу Міністерства внутрішніх справ Грузії.

Про це заявив народний депутат-регіонал Владислав Лук'янов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він назвав кілька імен прибулих громадян Грузії і додав, що, по деякою інформацією, усі ці люди дійсно мають відповідну підготовку, але аж ніяк не в контексті завдань, які зазвичай виконують міжнародні спостерігачі на виборах.

"Це - бойовики, що спеціалізуються на проведенні спеціальних акцій, спрямованих на дестабілізацію обстановки. Вони мають досвід проведення таких операцій не тільки в себе на батьківщині, у Грузії, але і за її межами", - стверджує Лук'янов. 

Партія регіонів виражає стурбованість присутністю таких іноземних "фахівців" на території України саме в день президентських виборів і не виключає їхніх активних дій, спрямованих на зрив виборів як на окремих виборчих дільницях, так і в деяких регіонах країни. Зокрема - у Донецькій області.

Партія регіонів направила наявну в неї інформацію в Генпрокуратуру, Службу безпеки і МВС для її перевірки і негайного реагування.

Тим часом голова Центральної виборчої комісії Грузії Леван Тхархішвілі заявив, що в Донецьку грузинських спостерігачів виганяють з виборчих дільниць і затримують, оскільки вони фіксують факти фальсифікацій на виборах.

"Після сьогоднішніх подій у мене виникла думка, що всі ці фальсифікації в Донецьку і неправомірні дії щодо іноземних спостерігачів вигідні одному кандидатові, що контролює цей регіон", - підкреслив Тхархішвілі, якого цитує прес-служба БЮТ.

За його словами, грузинські спостерігачі зафіксували "три факти, коли до виборчих дільниць округів N44 і 45 Донецька під'їжджала група маршруток і висаджувала тих самих людей, а після голосування дисципліновано саджала них у транспорт і везла на інші ділянки".

Хархішвілі відзначив, що приводом для затримки і вигнання з ділянок представників Грузії з журналістськими посвідченнями стало те, що ці люди вирішили записати номера підозрілих автобусів і поспілкуватися з людьми, що у них знаходилися.

Разом з тим голова МВС Юрій Луценко повідомив, що у відомства немає інформації про незаконні дії громадян Грузії, що прибули в Україну для спостереження за виборами.

"Немає жодної інформації про незаконні дії грузинських спостерігачів", - сказав він у неділю на брифінгу в Києві.

Він нагадав, що Україна взяла на себе міжнародні зобов'язання з приводу допуску спостерігачів, і Вищий адміністративний суд підтвердив необхідність їхньої реєстрації.

Коментуючи неоднозначність трактування факту прибуття громадян Грузії в Україну однієї з політичних сил, Луценко виразив здивування, підкресливши, що така реакція може негативно відбитися на міжнародному іміджі України.

"Це дуже погано пахне для міжнародної репутації України", - сказав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування