1 серпня 2020

Новини

23:55
На Буковині за добу майже сотня нових випадків Covid-19
У Чернівецькій області 1 серпня офіційно підтверджено ще 97 випадків зараження коронавірусом.
23:43
У Нідерландах скасували масштабний гей-парад через коронавірус
У зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції в Нідерландах скасували традиційний гей-парад, який мав проходити в Амстердамі на початку серпня.
23:12
Луческу отримає мільйон євро за чемпіонський титул "Динамо" – ЗМІ
Згідно з контрактом Мірчі Луческу з футбольним клубом "Динамо", тренер отримає бонус у розмірі мільйона євро в разі перемоги команди у чемпіонаті України.
22:52
Кравчук вказав на важливість участі США у переговорах щодо Донбасу
Глава делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що вирішити питання встановлення миру на Донбасі буде дуже складно без участі в цьому процесі Сполучених Штатів.
Реклама:
22:29
У Швейцарії виявили основні джерела розповсюдження коронавірусу
Майже половина нових випадків зараження коронавірусом у Швейцарії походить з нічних клубів, ще третина - з барів та ресторанів.
22:21
У Збройних силах за добу виявили 16 заражених коронавірусом
У Збройних силах України за минулу добу, 31 липня, підтвердили 16 нових випадків захворювання Covid-19, вісім осіб із числа хворих наразі перебувають у лікарнях.
21:59
Головний розвідник розповів про зв’язок спецслужб Росії з УПЦ МП
Українська розвідка звернула увагу на загрозу формування парамілітарних угруповань під крилом Російської православної церкви в Україні, також відомої як Українська православна церква Московського патріархату.
ВІДЕО ДНЯ
21:27
Затримані у Білорусі "вагнерівці" дали свідчення
Білоруські слідчі заявили, що з 33 затриманих бойовиків "Вагнера" 30 вже дали свідчення, але їх пояснення непослідовні і суперечливі.
20:54
фотоВ одеському та миколаївському ізоляторах відкрили платні камери
В одеському та миколаївському слідчих ізоляторах почали працювати платні камери.
20:28
Луцьк відмовляється посилювати карантинні обмеження
Міська влада Луцька не згодна з рішенням державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо віднесення міста до "червоної" зони. Карантин в обласному центрі посилювати не будуть.
20:16
мапаНа початку тижня в Україну повернеться тепло
З понеділка, третього серпня, температура повітря в Україні знову посуне вгору й очікується сонячна погода.
19:52
Spotify користуються 299 мільйонів користувачів, майже половина - за гроші
Шведський стрімінговий сервіс музики Spotify, який нещодавно запрацював в Україні, у другому кварталі 2020 року наростив аудиторію до 299 мільйона активних користувачів на місяць.
19:43
Ветеранці "Пумі", яку згадували у справі Шеремета, не призначили заставу: вона вже без обмежень
Суд відмовився призначити заставу підозрюваній у замаху на бізнесмена на Івано-Франківщині ветеранці АТО Інні Грищенко, із середини липня вона не має жодних зобов'язань.
19:39
У МОЗ озвучили нові прогнози втрат від COVID в Україні
У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що економічні втрати від впровадження жорсткого карантину в Україні менші, ніж були б без нього, а потенційні людські втрати за нинішніх показників фахівці оцінюють у близько 4 тисячі.
19:33
"Антимонопольники" виписали штраф на 2 мільйона через змову на тендерах "Борисполя"
Антимонопольний комітет викрив змовників на процедурі закупівлі природного газу аеропортом "Бориспіль", три компанії оштрафовано на 2 мільйона гривень сумарно.
19:09
фотоНапад на жінку у потязі Київ-Маріуполь: зловмисника відправили за ґрати
Солом'янський райсуд Києва арештував на 2 місяці без права внесення застави чоловіка, якого звинувачують у нападі на Анастасію Лугову, що стався у потязі Київ-Маріуполь.
18:32
відеоЗамість автомата Калашникова: прикордонників озброїли гвинтівками як у НАТО
10 окремий загін оперативного реагування "ДОЗОР" Держприкордонної служби отримав нові штурмові гвинтівки UAR-15 під патрон 5,56×45 мм. Це найбільш поширений калібр зброї в країнах Північно-Атлантичного Альянсу.
18:18
Ляшко про епідемію: Україна зійшла з "плато" і посідає 34 місце за випадками COVID
В Україні після 27 липня почалося зростання співвідношення відсотка виявлених випадків коронавірусної хвороби й тестувань, за кількістю зареєстрованих випадків COVID-19 ми займаємо 34 місце у світі.
18:07
З початку доби бойовики дотримуються режиму тиші – штаб ООС
Від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських військових, які виконують завдання у районі проведення операції на Донбасі, обстрілів з боку противника не зафіксували.
17:52
Кулеба пояснив, для чого Україні дипвідносини з Росією
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба каже, що зберігати дипломатичні відносини з РФ варто для допомоги сотням українських політв'язнів на російській території.
17:36
Помер заступник командира УДА комбат Червень
Заступник командувача Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт (Червень) помер після тривалої хвороби.
17:13
Тернопіль не посилюватиме карантин
Міська рада Тернополя у понеділок збереться на позачергову сесію щодо законності віднесення міста до "червоної" зони.
16:55
Штаб ООС відзвітував про кількість ліквідованих бойовиків за минулий місяць
У період з 1 по 26 липня на Донбасі в ході бойових дій загинули та поранені десятки представників незаконних військових формувань ОРДЛО.
16:51
Головний розвідник вважає, що вторгнення РФ в Україну буде, але не восени
Росія розгорнула навколо України війська, які налічують майже 80 тисяч бійців, і вторгнення до України для Кремля – лише питання часу, вважає керівник Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк.
16:33
За липень ціни на АЗС зросли на 1-2,5 гривні
За місяць (1-31 липня) середня ціна палива на АЗС зросла на 0,75 грн/л, свідчать дані щоденного цінового моніторингу "Консалтингової групи А-95".
16:23
У МОЗ пояснили поділ України на зони: політичного підтексту немає
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що рішення щодо продовження в Україні адаптивного карантину за новими правилами та розподілення регіонів відповідно до рівня поширення коронавірусу немає політичного підтексту.
15:48
фотоУ Берліні тисячі людей протестують через "коронавірусну" змову
Люди почали збиратись в центрі німецької столиці вранці. Деякі вигукували такі фрази, як "Ми друга хвиля!" і "Опір!", закликали до "свободи" і стверджували, що "найбільша теорія змови - пандемія коронавірусу".
15:44
Авіагалузь вимагає перегляду обмежень поїздок у Європі
Асоціації авіакомпаній та аеропортів Європи висловили глибоку стурбованість з приводу неспроможності європейських урядів застосовувати узгоджені і науково обґрунтовані підходи до обмежень на поїздки в часи пандемії коронавірусу. 
15:36
В ОАЕ запустили першу в арабських країнах АЕС
Перша в арабських країнах АЕС введена в експлуатацію в ОАЕ в суботу, повідомив віце-президент і прем'єр-міністр країни, шейх емірату Дубай Мухаммеда бін Рашида аль-Мактума.
15:29
Розвідка: У системі російського кураторства над ОРДЛО сталися зміни
Українська розвідка вважає, що в системі російського кураторства над окупованими територіями сходу України сталися суттєві зміни, ідеолог "русского міра" Костянтин Затулін здобув вплив на заступника керівника Адміністрації президента Росії Дмитра Козака.
15:11
Поїзди тимчасово не зупинятимуться в Луцьку та Тернополі
З 3 серпня поїзди далекого сполучення тимчасово перестануть зупинятися в Луцьку та Тернополі.
14:56
Спецслужби РФ проводять спецоперації для ворожнечі й зміни влади в Україні – голова СЗР
Голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк заявляє, що Росія несе для України військові, економічні й політичні загрози, намагається внести розбрат в українське суспільство за допомогою спецоперацій
14:33
Литва повернула обов’язковий масковий режим у громадських місцях
Литва з 1 серпня повернула обов’язкове носіння масок у закритих громадських місцях, щоб знизити ймовірність поширення коронавірусу. 
14:31
SOCAR заявляє про порушення умов конкурсу керівництвом Одеського припортового
SOCAR Energy Ukraine заявляє про порушення менеджменту Одеського припортового заводу при проведенні конкурсу постачальника давальницької сировини.
14:13
ДБР вивчає ліквідацію "полтавського терориста" – поки претензій до поліції нема
Слідчі Державного бюро розслідувань ведуть розслідування ліквідації  поліцейськими 32-річного полтавчанина Романа Скрипника, якого 8 днів шукали після того, як він взяв у заручники поліцейського.
13:41
інфографікаЗа місяць офіційний курс "просів" на 1 гривню до долара, і на 2,5 гривні до євро
За липень офіційний курс гривні до долара просів із 26,66 гривні за долар до 27,69.
13:37
Україна оновила список "зелених" і "червоних" держав
До країн "зеленої" зони увійшли Україна, а також такі держави як Швеція, Португалія, Хорватія, Білорусь, Велика Британія, Туреччина, Словенія, Єгипет та Італія. До "червоної зони" увійшли Китай, Угорщина, Грузія, Німеччина, Чехія, Болгарія, Албанія, Чорногорія, Польща, Франція, Росія.
13:36
У Польщі третій день поспіль коронавірусний антирекорд: 658 випадків за добу
Польща третій день поспіль повідомляє про найбільшу кількість нових підтверджених випадків коронавірусу за добу.
13:22
відео, фотоАваков показав відео з "полтавським терористом": Діяв неадекватно, застрелили
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков показав відеозапис спроби затримання і ліквідації полтавчанина Романа Скрипника, який після викрадення авто взяв у заручники поліцейського, а потім переховувався 8 днів.
12:55
Ляшко пояснив, чому Луцьк – у червоній зоні, а Київ і Львів – ні
Київ потрапив у "зелену" зону епідемічної небезпеки, тому що його показники не перевищували прийняті норми 5 днів поспіль.
12:21
Уже більше 3 тисяч заражень коронавірусом виявили на Тернопільщині
Впродовж попередньої доби у Тернопільській області зареєстрували 59 нових випадків коронавірусу.
11:53
На виборах у США округ вперше дав можливість проголосувати українською мовою
На виборах у США цього року вперше можна буде проголосувати українською мовою - таку можливість отримали виборці в окрузі Кук в штаті Іллінойс. 
11:50
Нацкомісія з тарифів затвердила знижені "зелені" тарифи
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг ухвалила зменшення "зеленого" тарифу, згідно закону, який напередодні підписав президент.
11:40
У Португалії зазнав аварії швидкісний потяг: 2 загиблих, десятки поранені
Неподалік від міста Коїмбра в Португалії в результаті залізничної катастрофи двоє людей загинули та понад три десятки травмовані.
11:37
Нацбанк "влив" майже півмільярда доларів на підтримку гривні у липні
У липні Національний банк викупив на міжбанківському валютному ринку 130 мільйонів доларів, а продав для згладжування надмірних коливань на валютному ринку 498,7 мільйона доларів.
11:15
Карантин з 1 серпня: Україна – по зонах, перетин кордону і лінії розмежування – по-новому
З 1 серпня адаптивний карантин в Україні діятиме по-новому, країну поділено на 4 зони епідемічної небезпеки, змінено підхід до віднесення інших країн до червоної і зеленої зони, а також змінено вимоги до в’їзду громадян з окупованих територій.
10:37
Збиття літака МАУ: Іран готовий до раунду переговорів у жовтні - МЗС
Іран готовий провести наступний раунд переговорів щодо збиття літака МАУ та виплати компенсацій у жовтні в Тегерані. 
10:21
У липні Нацбанк "влив" майже півмільярда доларів на підтримку гривні
У липні Національний банк викупив на міжбанківському валютному ринку 130 мільйонів доларів, а продав для згладжування надмірних коливань на валютному ринку 498,7 мільйона доларів.
10:02
На Прикарпатті – новий антирекорд захворювання
За минулу добу на Івано-Франківщині зафіксували 123 випадки коронавірусу.
09:55
У Києві 101 новий випадок коронавірусу і дві смерті
У Києві за минулу добу зафіксовано 101 новий випадок коронавірусу, двоє хворих померли.
09:30
У половині України пройдуть дощі та грози
У суботу, 1 серпня, у західних та північних областях України очікуються дощі та грози.
08:55
Знову зростання: в Україні 1172 нові випадки коронавірусу
Минулої доби, 31 липня, в Україні було зафіксовано 1172 випадки коронавірусу. Померло за добу 16 осіб, одужало – 556. 
08:41
Кулеба запросив Білорусь на зустріч "Люблінського трикутника"
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив главу МЗС Білорусі Володимира Макея в якості почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви і Польщі в рамках ініціативи "Люблінський трикутник".
08:20
За півроку кількість пожеж у лісах зросла утричі, площа – у 40 разів
У першому півріччі 2020 року кількість пожеж у лісах України в порівнянні з минулим роком збільшилася у три рази, а площа — у 40 разів.
08:00
Новини п'ятниці і ночі: заяви Росії, компроміси Кравчука
В Росії пригрозили поставками зброї на Донбас, Кравчук назвав два можливі компроміси щодо Донбасу, — актуальні новини п'ятниці і ночі.
07:26
США можуть заборонити соцмережу TikTok – Трамп
Президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok.
07:18
Бойовики ще 4 рази порушили перемир’я
31 липня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили проголошений з 27 липня режим припинення вогню.
06:42
П’яний мешканець Луганщини публічно спалив прапор України: порушено справу
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором на Луганщині.
06:23
Наслідки пандемії будуть відчуватися десятиліттями – глава ВООЗ
Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що наслідки пандемії коронавірусу будуть відчуватися протягом десятиліть.
05:43
Луцький терорист оголосив голодування – адвокат
Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус "Краснилівка – Берестечко" у центрі Луцька і нині перебуває у слідчому ізоляторі, оголосив голодування.
04:55
інфографікаКоронавірус побороли більше 11 мільйонів людей, програли битву – 680 тисяч
За час світової пандемії від Covid-19 вилікувались вже 11 мільйонів 158 тисяч осіб. Майже 683 тисячі – померли.
04:04
Поліція знайшла і застрелила "полтавського терориста"
Після 8 днів пошуків поліція знайшла і ліквідувала полтавчанина Романа Скрипника, який 23 липня захоплював у заручники поліцейського.
03:33
фотоУ Канаді створили додаток, здатний захистити від коронавірусу
У п’ятницю, 31 липня, в Канаді запустили мобільний додаток, який відстежує контакти з хворими на Covid-19 людьми і повідомляє про це власникові.
02:59
Суд у США скасував смертний вирок терористу з Бостонського марафону
У США Федеральний апеляційний суд скасував смертний вирок нападникові на Бостонський марафон 2013 року Джохарові Царнаєву і направив цей вирок на новий перегляд у суді нижчої інстанції.
02:33
Місто, що потрапило в червону зону, відмовляється посилювати карантин
Влада Луцька, який потрапив до найнебезпечнішої зони із поширення Covid-19, відмовляється зупиняти громадський транспорт і закривати громадські заклади.
01:51
Слідчі розповіли про допит затриманих у Білорусі "вагнерівців"
Слідчий комітет Білорусі назвав куплені російськими найманцями квитки до Туреччини спробою підготувати собі алібі.
01:09
Злам акаунтів знаменитостей: за організацію кібератаки затримали тінейджера
У США і Великій Британії затримали трьох молодиків за звинуваченням у гучному зламі twitter-акаунтів відомих людей, серед яких Ілон Маск, Барак Обама, Джо Байден і Білл Гейтс.
00:33
Кравчук дав інтерв'ю російським пропагандистам і закликав Скабєєву слухатися Путіна
Новопризначений глава української делегації в Тристоронній контактній групі перший президент України Леонід Кравчук дав інтерв'ю російській пропагандистці Ользі Скабєєвій, де закликав "чути один одного".
00:15
В Україні змінилися правила карантину
З 1 серпня Україна змінює підхід до віднесення інших країн до червоної чи зеленої зони у зв’язку з епідемією COVID-19, оновлює списки раз на тиждень та дозволяє посилювати чи послаблювати карантин в окремих містах і районах областей.
Реклама: