Як розбився літак з Качинським. Реконструкція подій

56 переглядів
95
Понеділок, 12 квітня 2010, 19:03

У понеділок, 12 квітня, світ продовжує оговтуватися від новини про загибель польської еліти під Смоленськом.

Більшість провідних газет присвячують авіакатастрофі перші шпальти. Сайт польської "Газети Виборчої" пропонує своїм читачам комп'ютерну реконструкцію трагічних подій.

 Водночас у пресі з'являється усе більше версій причин трагедії - від несправності літака до проблем з комунікацією між екіпажем і російськими диспетчерами.

Водночас пізніше у Польщі відкинули припущення про можливе незнання пілотами літака президента Польщі російської мови.

Зокрема, директор інформаційного департаменту польського Міністерства оборони Вєслав Гжегожевський зазначив, що під час польотів до Росії в команді пілотів завжди була людина, котра знала російську мову.

"До 2009 року до складу екіпажу, який літав з VIP-ами до Росії, входив російський навігатор, з минулого року спеціальний полк (який обслуговував урядову флотилію) справлявся власними силами", - розповів він, повідомляє Уніан.

"До вчора російська сторона не говорила про жодні проблеми із комунікацією із пілотами", - наголосив Гжегожевський.

Між тим, станом на вечір понеділка упізнано 24 загиблих громадян Польщі, які розбилися під Смоленськом. Тіло першої леді Польщі упізнали за обручкою.

"На даний момент ідентифіковано 24. Це ті, по кому вже видані, по суті, документи", - заявила глава Мінздоровсоцрозвитку Росії Тетяна Голікова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр також повідомила, що, крім того, упізнані ще два тіла загиблих, але "щодо них йде оформлення документів".

Відео - wyborcza.pl, фото - Newsweek

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 82.193.115.---123..
http://wyborcza.pl/1,75477,7760745,Piloci_zdecydowali__Ladujemy.html http://www.radioscanner.ru/uploader/2010/smolensk2.gif
IP: 95.135.40.---Ihor/77..
Служба безпеки Польщі не вберегла свого президента.Це цілком зрозуміло.Деталі не суттєві.....
IP: 78.111.176.---cimir..
Не торопитесь с выводами. Я до настоящего времени пока не видел информацию выданную специалистами. 1. Большая глупость утверждать что экипаж заходил четыре раза на полосу. (это не экипаж, а коллектив самоубийц); 2. Визги относительно плохой машины ТУ-154, это мнение дилетантов, понятия не имеющие, что представляют собою машины ВИП - персон, даже ТУ - 154; 3. Похоже необходимо разобраться в действиях принимающей стороны и в действиях службы безопасности Президента Польши.
IP: 95.135.65.---патріот5..
забагато випадковостей!
IP: 77.120.46.---simona..
При перельоті з першою особою країни пілот при неможливості посадки літака, попереджає першу особу про зміну аеропорту, для того щоб там приготувались до його зустрічі. Факт про те,що літак чотири рази заходив на посадку свідчить про, те що рішення садити літак було не тільки пілота. Враховуючи, що на борту був міністр повітряних сил, та те, що до початку церемонії залишалось пів години і вони не встигають на церемонію, він виконував наказ про посадку, а не діяв самостійно. Обвинувачувати пілота глупість. Навіть досвідчені пілоти признали, що після невдалої другої спроби літак летить на запасний аеродром, а тут чотири. Боги на небі, а не в салоні літака, як часом думає еліта, за що платить своїм та людським життям. Сумно. Але правди я так думаю ми ніколи не дізнаємось. Все спишуть на пілотів.
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації