На Майдані пройшов протест-моб проти законопроекту про мирні зібрання

38 переглядів
18
Понеділок, 14 червня 2010, 12:23

У понеділок о 10 ранку біля стели на Майдані незалежності пройшла акція "Вихід з демократії. Пароль: 2450" проти законопроекту про мирні зібрання.

Близько 150 учасників акції провели флеш-моб у формі анімації з людей. Під час нього люди створили слово "так" для свободи зібрань і слово "ні" для закону 2450.

Учасники також провели пікетування комітетів Верховної Ради. Спікер Володимир Литвин пообіцяв відкласти скандальний законопроект і не розглядати його на цій сесії.

Однак раніше міська влада Одеси оголосила поза законом акцію протесту "Вихід з демократії. Пароль: 2450".

 
 
Організаторам акції у відповідь на їх заявку було надіслано листа з повідомленням, що запланована акція назаконна.

Автор листа, начальник управління внутрішньої політики Одеської міської ради посилався на указ президії Верховної Ради УРСР від 1988 року "Про порядок організації та проведення зборів, мітингів, вуличних акцій і демонстрацій у СРСР".

У свою чергу, стаття 39 Конституції не регулює в часі подання заявки на проведення акції, а обмеження права громадян проводити збори та мітинги встановлюється лише судом.

Фото, відео Дмитра Ларіна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 194.44.128.---tech..
"Більше двох не збиратися" - ось мрія нової влади.
IP: 194.44.215.---oleg361..
Влада йде по лезу бритви, напевне хоче собі ногои пошкодити, а може поламати, а може взагалі втратити їх... .
IP: 212.113.44.---Вікторія правди ..
"Автор листа, начальник управління внутрішньої політики Одеської міської ради посилався на указ президії Верховної Ради УРСР від 1988 року "Про порядок організації та проведення зборів, мітингів, вуличних акцій і демонстрацій у СРСР". _________________________________________________________________________________ ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ!!!!!!!! Це вже спрямована акція ХАМдона та його ПРданутої влади!!!! Вони вже розпочали посилатися на законодавчі акти СРСР! Я в шоці!!!! Тільки сьогодні я отримав постанову Зачепилівського районного суду Полтавської області де суд відмовив у позові спадкоємцю реабілітованого (його батька в 30 році розстріляли НКВДшники) на підставі ДЕКРЕТУ ПРО ЗЕМЛЮ ВІД 26 ЖОВТНЯ 1917 РОКУ!!!!!!!!!!!!!
IP: 217.199.231.---arctur..
Ну що ж, влада, зокрема одеська, ще раз показала своє антинародне мурло. Це ж скільки цинізму, дурості та нахабства треба мати, щоб посилатись на укази ссср-у! За кого вони нас мають, ці недолюдки?
IP: 195.225.52.---Будяковский Михаил ..
Я есмь великий украинский,российский медведко.Люблю клубничко,чайко,конфетко. Я мишко летал над Олимпико 1980.А Вы?
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації