У Гостинному дворі намагалися силою заварити двері

17 переглядів
Понеділок, 17 грудня 2012, 20:02

Увечері, 17 грудня, близько 20 співробітників "Укрреставрації" увірвалися у приміщення Гостинного двору, що на Контрактовій площі і намагалися силою заварити вхід у будівлю.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили активісти з місця події.

"У Гостинному дворі цілодобово ще з весни чергують активісти. Як раптом сьогодні увірвалися працівники "Укрреставрації". Вони думали, що тут нікого немає, і хотіли тихцем заварити ворота, позакривати всі двері", - розповів активіст "Збережи старий Київ" Ігор Луценко.

За його словами, у одній з кімнат Гостинного двору чергували троє активістів. Невідомі увірвалися до приміщення і виштовхали їх силою.

"З болгарками увірвалися, з перфораторами, зварювальними апаратами. Але активісти не дають заварити ворота. Міліція приїхала", - сказав Луценко.

Він наголосив, що зараз на місце події з’їжджаються активісти.

"Будемо триматися, не даватимемо закривати і заварювати. Тут цілодобово люди стоять, і, якщо буде потрібно, просто поставимо більше людей", - наголосив Луценко.

Як відомо, після того, як Київрада дозволила перебудову Гостинного двору у торговий центр, активісти створили у Дворі "культурний центр", де щоденно проводять низку культурно-розважально-освітніх заходів.

Також відомо, що АТЗТ "Укрреставрація", яка буде перебудовувати Гостинний двір у Києві, пов'язана з компанією "Укренергомонтаж", що входить в орбіту Юрія Бойка та Дмитра Фірташа.

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації