Волонтери зробили реконструкцію подій на Майдані 20 лютого на реальних відео

4110 переглядів
0
Понеділок, 20 лютого 2017, 12:09

Волонтери "Лабораторії реконструкції подій "Jus Talionis" виклали в мережі відеореконструкцію подій 20 лютого у проміжку 08:53–11:00, зібрану із різних камер.

На відео "Висота ''Жовтневий'' (2-е видання)" синхронізовані 4 камери відеонагляду та велика кількість відео та фотоматеріалів, – близько 100 авторів. Визначені похибки часу кожного фотоапарату та відеокамери.

У цей проміжок 08:53–11:00, як зазначають автори відеореконструкції, було вбито 45 із 48 мітингувальників та 2 правоохоронці.

На відеореконструкції видно, що відбувалось у всіх куточках Майдану Незалежності і вул. Інститутської в один і той самий момент часу. Як зазначають волонтери, "ці результати дають можливість кожному робити висновки про розвиток подій та тих, хто стріляв".

Загалом реконструкція ділиться на три логічні частини. Перша і третя частини вийдуть невдовзі.

80% відеоматеріалу та повністю фотоматеріал синхронізовано за унікальними відеоознаками, наприклад, спалахами чи унікальними рухами. Для цих 80% похибка синхронізації складає не більше 0.1 с, зазначають волонтери. Інших 20% синхронізовано за звуком, але з урахуванням затримки звуку від аудіоджерела. Похибка для цих 20% складає не більше 0.25 с.

Як вказують волонтери, зареєстровано 80 поранених з вогнепальної зброї мітингувальників, проте вони вважають, що таких було більше.

"Важливо, щоб відшукались всі свідки поранень і вбивств", - наголошують волонтери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації