Україна в глобальних рейтингах

3043 перегляди
"Українська Правда"
Четвер, 28 вересня 2017, 12:00

Куди та з якою швидкістю рухається країна?

Об’єктивні відповіді на ці запитання критично важливі для майбутнього України. Від них багато в чому залежить рівень підтримки нашої країни західними партнерами, надходження інвестицій і, як наслідок, економічне зростання.

Але ще важливіше, щоб об’єктивна інформація була доступною самим українцям – без цього у молодої демократії небагато шансів.

Одного індексу чи рейтингу, який відповідав би на ці питання, не існує. А от майже сорок найбільш репрезентативних глобальних індексів дають максимально об’єктивний зріз успіхів та провалів України. Для вашої зручності, окрім загального списку, ми розділили рейтинги за різними напрямами, візуалізували динаміку за останні шість років і показали географічних та глобальних сусідів України по рейтингах.

Цифри вміють говорити, висновки – за вами.

Як читати рейтинги

Ми намагалися відібрати найбільш репрезентативні індекси та зробити розрізнену інформацію зручною у сприйманні для користувачів. Потрібно пам’ятати, що кожен рейтинг використовує різну методологію та може спиратися на інформацію минулих років, що створює певну затримку в реакції на сьогоднішній стан речей.

Як відбирали

На першому етапі проекту аналітики VoxUkraine відібрали понад 50 найбільш цитованих міжнародних рейтингів, у яких представлено Україну. Для фіналізації списку ми запитали близько 10 експертів з різних галузей, які індекси й рейтинги зі сфери їхніх професіональних інтересів вони вважають найбільш репрезентативними та актуальними.

На другому етапі ми розділили більшість індексів за п’ятьма напрямками: "Економіка", "Свободи", "Людський капітал", "Корупція" та "Держава і безпека". Щоб нівелювати ефект зміни загальної кількості країн у рейтингу та об’єктивно показати й порівняти динаміку всіх індексів, які входять до окремого напрямку, ми унормували показники індексів у діапазоні від 0 до 1 (де 1 – найкращий можливий результат у рейтингу, 0 – найгірший).

Команда

Автор ідеї – Володимир Кадигроб / Zeitgeist Design
Співавтор – Севгіль Мусаєва / Українська Правда
Арт-директор – Олесь Гергун
Консультант – Наталія Попович, Михайло Сметана
Координатор – Євгенія Олійник
Розрахунки й контент – VoxUkraine: Борис Давиденко, Олександр Надельнюк, Олена Мажина, Катерина Мячина

Команда висловлює вдячність: Ярославі Джонсон, Владиславу Рашковану, Андрію Булаху, Віталію Бігдаю, Тимофію Милованову, Арині Сатовській та всім, хто підтримував.

Запрошені експерти

Ми запросили незалежних експертів з підтвердженою міжнародною експертизою. Ми вдячні Олені Білан, Ярославу Юрчишину, Михайлу Мінакову, Ользі Купець та Майклу Кофману за надані коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації