Янукович доукомлектовывает свою администрацию

Среда, 5 мая 2010, 13:14

Адміністрація президента Януковича завершує формувати середню керівну ланку.

Перед святами було призначено начальників більшості управлінь Банкової. Відповідні розпорядження було підписано в п'ятницю, повідомляють джерела "Української правди".

Так, керівником головної служби соціально-економічної політики перепризначений Роман Жуковський, який очолював аналогічну службу в секретаріаті Ющенка.

Служба Жуковського перебуває у підпорядкуванні першого заступника глави адміністрації Ірини Акімової.

Жуковський - син Валентини Жуковської, тимчасової управляючої банком "Надра". Щоправда, посаду в секретаріаті Ющенка він обійняв набагато раніше, ніж його мати стала рятувати банкротуючий банк.

Керівником Головного державно-правового управління адміністрації президента залишилася Жанна Докторова, яка також обіймала цю посаду в часи Ющенка.

На користь Докторової зіграло те, що вона працювала керівником управління з соціально-економічного законодавства в адміністрації Кучми, коли першим помічником у того президента працював Сергій Льовочкін.

Управління забезпечення зв'язків з Конституційним судом також далі очолюватиме Ростислав Михеєнко, який був на аналогічній посаді в секретаріаті Ющенка.

Служби Докторової та Михеєнка перебувають у підпорядкуванні іншої першої заступниці глави адміністрації з правових питань Олени Лукаш.

Головне управління з питань оборонної політики і діяльності правоохоронних органів очолив Михайло Гаврилюк. Його роботу спрямовуватиме заступник глави адміністрації з питань „силовиків" Геннадія Васильєва.

Гаврилюк - член його команди. В часи генпрокурора Васильєва Гаврилюк був прокурором Одеської і Полтавської областей.

Головне контрольне управління очолив Олександр Нефьодов. Нефьодов до останнього часу керував Запорізькою обласною радою, однак подав у відставку після того, як новий президент Янукович призначив губернатором області його конкурента Бориса Петрова.

Нефьодов вважається близьким до співвласника „Мотор-січі" В'ячеслава Богуслаєва.

Як керівник управління Нефьодов буде підпорядковуватися заступнику глави адміністрації президента Станіславу Скубашевському.

Також визначилися з керівництвом і в головному управління з питань судової реформи і судоустрою адміністрації президента

За положенням про АП, керівником управління за посадою є заступник глави адміністрації Андрій Портнов. Своїм заступником він домігся призначення Руслана Кирилюка.

Колишній співробітник юридичної фірми „Пукшин і партнери", Кирилюк в секретаріаті Балоги очолював службу з представництва інтересів президента в судах, але потім був звільнений.

Його забрав до себе Андрій Портнов, який спочатку зробив Кирилюка заступником керівника юридичного департаменту БЮТ, а тепер - своїм заступником в адміністрації президента Януковича.

Головним управлінням з гуманітарних і соціально-економічних питань адміністрації президента керуватиме Володимир Голуб.

В останні роки влади Ющенка Голуб очолював службу з питань гуманітарного розвитку та службу з питань освіти, науки та інноваційного розвитку секретаріату президента.

Залишитися на посаді Голубу допомогло те, що він був знайомий з Льовочкіним, коли той працював першим помічником президента Кучми. В ті часи Голуб також очолював управління гуманітарної політики адміністрації.

Зараз за посадою, Голуб підпорядковуватиметься заступнику главі адміністрації Ганні Герман.

Також отримала свого керівника прес-служба президента Януковича. Цю посаду, попри невдоволення Ганни Герман, обійняв Денис Іванеско, що сталося також завдяки Льовочкіну.

Загалом призначення Льовочкіним своїх людей під Герман є ознакою боротьби за інформаційну політику Банкової.

Напруга у відносинах між главою адміністрації та його заступницею останнім часом не спадає.

Через два місяці після інавгурації досі залишається вакантним місце прес-секретаря президента. Великою мірою це спричинено бажанням Герман зберегти свій вплив і не допустити появу чужої людини на посаді, яка фактично забиратиме в неї „інформаційний хліб".

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде