"Позволіие папироску?"

33 просмотра
Среда, 02 марта 2011, 10:48
Евгений Булавка
для УП

Нещодавнє голосування чужими картками за зміни до Конституції, та подальші пропозиції від представників Партії регіонів взагалі скасувати норму, що вимагає особистого волевиявлення депутатів, породили питання — яка причина заважає українським політикам виконувати свої обов'язки, і призводить до демонстративного порушення Основного закону?

Чим вони відрізняються від колег з парламентів багатьох інших держав?

Після тривалих розважань вдалося нарешті розкрити цю таємницю. Авторові було видіння, що народні депутати України — це духи.

Тільки тепер стає зрозуміло, як їм вдається знаходитися у будь-якому місці Києва, України, та навіть світу, і одночасно голосувати у Верховній Раді. Ці надприродні здібності заслуговують на увагу усього людства, бо що це, як не завершення еволюції нашої цивілізації, коли не лише душа, але й тіло людини приймає нематеріальну форму.

Цікаво, що передбачення цього траплялися в українській літературі. Один з персонажів роману Валерія Шевчука "Три листки за вікном" Киріяк Автомонович Сатановський теж мав таку здібність. Щоправда, його нематеріальне тіло вміло причепитися до чужої тіні та вивідувати секрети життя людей. А у нас тіні самі ходять до парламенту.

Хай там як, але вочевидь то тільки здається, що частина депутатів постійно ігнорує сесійні засідання вищого законодавчого органу.

Бажання ж скасовати обов'язкове особисте голосування тоді не що інше, як спроба приховати такий неоціненний скарб. Не робіть цього, шановні, адже тоді зникне і головна інтрига!

Як же це прекрасно! Вчителі ходять на роботу, бо в них уроки, лікарі — бо в них прийом хворих, шахтарі спускаються в шахту — бо в них зміна, водії їздять за правилами дорожнього руху, і, якими б не були виправдання, на порушників дисципліни чекає штраф, догана, звільнення. Навіть птахи прилітають, тому що весна. І лише народні депутати України роблять те що хочуть, коли хочуть, і як хочуть. Чому? А цього ж, насправді, ніхто не знає.

І хто тепер їм дорікне? Бо, згадаємо тут іншого літературного і кіногероя: "єжелі когда человек подиметься разумом вгору вище од лаврської колокольні да глянет оттудова на людей, то вони йому здаються-кажуться такі маненькі, как пацюки, пардон, криси! Позволіте папіроску?", - казав філософ-самоук Свирид Петрович Голохвостий, цірюльник із-за канави.

Є також підозра, що українські політики здатні робити різні метаморфози не тільки із собою, але й з країною в цілому.

Адже дивишся на карту — Україна у Європі. Слухаєш наших діячів — ну вона точно десь в іншому місці!

А всього лише треба — прибирати до рук державну власність, розписувати бюджетні гроші в інтересах своїх підприємств, "реформувати" економіку та соціальну сферу задля добробуту найбагатших сімей та бюрократів. І брехати, брехати, брехати. Латинська Америка? Африка? Панове, ви - таланти!

Є, щоправда, одне але. Якщо раптом з'ясується, що прописані у Верховній Раді, та й у інших владних будівлях, істоти - це не надлюди?

Що коли вони й вознеслися вище "од лаврської колокольні", то виключно від втрати відчуття реальності та інстинкту самозбереження? Якщо вони наважаться вкотре перейти "червону лінію"?

Будь-яка українська влада є глухою до вимог суспільства, але нинішня особливо. Бо чомусь впевнена — щоб не робила, нікому нічого не вдасться змінити в її становищі.

І тут нам знову на допомогу приходить українська література, в якій є підказка на подальший розвиток подій в країні.

"Всьо оружиє на пол! Клуб окружон і в случає сопротівлєнія будєт забросан гранатамі!
Після такої команди всі, хто сидів у залі, шугнули очима на двері, але з місця ніхто й не рипнувся: біля виходу стояло троє невідомих, кожен тримав у одній руці гранату, в другій — револьвер.

—    Випалнять пріказ! — гаркнув бородатий, клацнувши безпечником бравнінга" .
Василь Шкляр, "Залишенець".

Євген Булавка

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)