"Три мушкетера" по-украински

214 просмотров
Среда, 02 октября 2013, 11:37

Тихо-мирно на українській політ-арені було у вересні. Ні бійок в Раді, ні продовження "Вставай, Україно !", ні відставок у кабміні. Відчувається сильна, впливова рука диригента.

Тільки комуністи та Медведчук кілька разів відпрацьовували гроші. Але схоже, Симоненку за щастя, що Банкова глушить усі народні ініціативи по Митному Союзу – це додає компартії відсотків до рейтингу на сході й півдні країни та "надихає" генсека Петра на перспективу президентських виборів.

Але регіонали вміють працювати з "неслухняними" союзниками по коаліції. Люди Юри "Єнакіївського" в пролетарській Донецькій області шляхом "тісного спілкування" з активістами КПУ відбивали – у різних сенсах цього слова – їм бажання переходити дорогу партії влади.

Але затишшя буває перед бурею.

До Вільнюського самміту Україна стає майданчиком для різних закулісних інтриг і провокацій.

Переглядаючи на вихідні нову голлівудську екранізацію "Трьох мушкетерів" Олександра Дюма, побачив аналогії тої Франції із сьогоднішньою Україною.

Цікаво, що фільм ішов на "1+1" – найрейтинговішому каналі, який "зацікавив" сім'ю. І, схоже, що "кіндер-сюрприз" української політики та власник нового чемпіона України з футболу стане ще й медіа-магнатом. Усе краще дітям!

У Дюма, як і в нас, також вічне протистояння держав-сусідів : "чужий" англієць Бекінгем, у якого "певні стосунки" із королевою Анною. Йому Франція потрібна лише як васал, і він грає шахову гру, де є й королева, і різні агенти – фігури й пішаки на ворожому боці, які йому підігрують. Є ще мушкетери, яких використовують у навколо тронних міжусобицях, і є ще Ришельє – кардинал, який багато знає, уміє й хоче царювати при слабкому володарі.

А тепер перенесемося за лаштунки нашого політичного театру.

Я гадаю, що із цією постановкою краще б упорався би Лесь Подерв'янський – без здорового цинізму реаліті-шоу не вийде.

Дійові особи:

Герцог Бекінгем – Путін. Він у себе в державі то король, то герцог – але хоче бути Богом;

Король Людовік – президент Янукович. Спочатку падав від "тупих предметів", а тепер набирається сили і йде не туди, куди хоче ВВП;

Королева Анна – Вона. Була ж колись "королевою бензоколонки", а зараз сидить, але "на низькому старті" – ще та бестія...;

Леді Вінтер – зібраний образ. У цьому платті може виходити й Вітренко, і Симоненко, і Табачник, і Медведчук, і Коновальчук;

Кардинал Ришельє – наша людина серед не бідних світу цього Ахметов;

Три мушкетери – кандидати в президенти. Яценюк – схоже що Араміс, Тягнибок – мабуть, Атос, Кличко – Портос, адже в останнього кредо: "Я б'юся, тому що я просто б'юсь";

Д'Артаньян – визволений і нахабний політв'язень Юрій Луценко.

Ось основні дійові особи на сцені.

Подерв'янський це би поставив не гірше "Гамлета".

Але й ви згадайте, як було в Дюма, зробіть поправку на український євроінтеграційний вітер та імпровізуйте, пані та панове! Будуть суттєві відхилення від сюжетної лінії – може, хтось із позитивних героїв стане негативним і навпаки...

Я ж "буду краток" – попереду цікава вистава. А фінал її прогнозований – на Благовіщення вийшов Юра, на Покрову – вийде чи виїде Юля.

Але після буде ще цікавіше!

Ігор Мазур, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)