Медведчук вимагає референдуму за підписами 7-річної давнини

Понеділок, 30 вересня 2013, 08:44

Рух "Український вибір" вимагає від президента Віктора Януковича оголосити всеукраїнський референдум з приводу вступу до Митного союзу на підставі підписів, зібраних у 2006 році.

Про це пише Комерсант-Україна.

За даними видання, звернення до Януковича було прийнято на зборах з приводу вступу до МС, організованих Компартією в неділю.

Після завершення офіційної частини, члени руху "Український вибір", присутні на заході, прийняли звернення до Януковича з проханням призначити всеукраїнський референдум на підставі 4 мільйонів 662 тисяч підписів, зібраних ще в 2006 році Соціал-демократичною партією (об'єднаною).

Тоді на референдумі передбачалося з'ясувати, який з векторів зовнішньої політики підтримують українці - вступ до НАТО чи приєднання до Єдиного економічного простору (ЄЕП) Росії, Білорусії і Казахстану.

Тоді президент Віктор Ющенко відмовився призначити референдум.

"Питання приєднання до ЄЕП - це і є вступ до Митного союзу. Логічно було б призначити референдум на підставі вже зібраних підписів. Таким чином, ми намагаємося розблокувати шлагбаум, яким влада заблокувала волевиявлення громадян" , - заявили в прес-службі "Українського вибору".

У Центрвиборчкомі цю ініціативу коментують обережно.

"Ніде в законах не обумовлені терміни, коли президент повинен призначити референдум. Єдине, що викликає питання, - підписи були зібрані відповідно до старого закону про референдум, а проводити референдум мають за новим законом. Такого раніше ще не було. Але в будь-якому випадку вирішувати президенту" , - сказав член ЦВК Олександр Чупахін.

Ідеологом руху "Український вибір" є Віктор Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування