Как остановить "силовиков" через Европейский Суд

38 просмотров
Понедельник, 24 февраля 2014, 10:15
Юрий Деревянко
народный депутат Украины

"Силовиків" може зупинити зараз тільки одна людина. Вона цього не робить.

Це неприпустимо. Утім, у нас є ще можливість опиратися на правосуддя. Звісно, мова не про українські суди. Ми можемо зараз просити припинити геноцид українців Європейський Суд з прав людини, який не може лишитися осторонь кровопролиття й насильства, до якого призвела безвідповідальність влади і острахи її президента.

Зокрема, ми можемо просити ЄСПЛ про застосування тимчасових заходів щодо припинення застосування сили владою. Це можна і реально зробити.

Для того, щоб втілити це в життя, необхідно, щоб всі протестувальники долучилися до масового звернення до Європейського суду з права людини (ЄСПЛ).

Зокрема, протестувальники можуть просити Суд застосувати правило 39 Регламенту Суду та вказати державі-відповідачу на необхідність утриматись від застосування сили чи інших примусових заходів до заявників у зв'язку з їхньою участю у протесті у центрі Києва, що може загрожувати життю чи здоров'ю заявників.

Заявники також можуть просити Суд розглянути їхню заяву в пріоритетному порядку відповідно до правила 41 Регламенту, враховуючи ситуацію, в якій опинились заявники, та гуманітарну катастрофу, яка має місце в Україні.

Що для цього потрібно? Необхідно, щоб з відповідними заявами до ЄСПЛ звернулося якомога більше протестувальників. Шанси на успіх існуватимуть тільки у разі масового звернення. Ми маємо використовувати усі наявні засоби для припинення свавілля "силовиків".

Заявниками сьогодні можуть бути протестувальники, які у даний час перебувають на майдані Незалежності у місті Києві та у приміщеннях, розташованих біля нього. 

Формуляр Заяви можна скачати за посиланням у pdf-форматі. Щоб заява відповідала усім приписам, треба зповнити її за чіткою Інструкцією, яку можна знайти в розширеній версії тут.  

Відповідно до Інструкції:

1. Необхідно правильно і точно заповнити Формуляр Заяви. На що слід звернути увагу? Все детально прописано в Інструкції. 

2. До заяви слід додати всі наявні документи по справі (медичні довідки, звернення до правоохоронних органів тощо).

3. Зверху на першій сторінці заповненої заяви слід написати (бажано фломастером яскравим кольором):"Rule 39. UrgentContact person (name and contact details): [контактна особа: ім’я та контактні дані]"

4. Заяву та всі додані документи відправити на факс +33 (0)3 88 41 39 00

Важливо! Можна подавати одну заяву від кількох заявників представником. Для цього треба збирати підписи заявників на окремому чистому листочку, що буде додаватися до заповненого формуляру заяви (довіреність на представництво є складовою формуляру).

Ще раз наголошую, зараз необхідно використовувати будь-які законні підстави, в тому числі і європейські норми законодавства для того, щоб зупинити вбивства на вулицях.  

Юрій Дерев’янко, народний депутат України

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)