Як зупинити "силовиків" через Європейський Суд

Понеділок, 24 лютого 2014, 09:15

"Силовиків" може зупинити зараз тільки одна людина. Вона цього не робить.

Це неприпустимо. Утім, у нас є ще можливість опиратися на правосуддя. Звісно, мова не про українські суди. Ми можемо зараз просити припинити геноцид українців Європейський Суд з прав людини, який не може лишитися осторонь кровопролиття й насильства, до якого призвела безвідповідальність влади і острахи її президента.

Зокрема, ми можемо просити ЄСПЛ про застосування тимчасових заходів щодо припинення застосування сили владою. Це можна і реально зробити.

Для того, щоб втілити це в життя, необхідно, щоб всі протестувальники долучилися до масового звернення до Європейського суду з права людини (ЄСПЛ).

Зокрема, протестувальники можуть просити Суд застосувати правило 39 Регламенту Суду та вказати державі-відповідачу на необхідність утриматись від застосування сили чи інших примусових заходів до заявників у зв'язку з їхньою участю у протесті у центрі Києва, що може загрожувати життю чи здоров'ю заявників.

Заявники також можуть просити Суд розглянути їхню заяву в пріоритетному порядку відповідно до правила 41 Регламенту, враховуючи ситуацію, в якій опинились заявники, та гуманітарну катастрофу, яка має місце в Україні.

Що для цього потрібно? Необхідно, щоб з відповідними заявами до ЄСПЛ звернулося якомога більше протестувальників. Шанси на успіх існуватимуть тільки у разі масового звернення. Ми маємо використовувати усі наявні засоби для припинення свавілля "силовиків".

Заявниками сьогодні можуть бути протестувальники, які у даний час перебувають на майдані Незалежності у місті Києві та у приміщеннях, розташованих біля нього. 

Формуляр Заяви можна скачати за посиланням у pdf-форматі. Щоб заява відповідала усім приписам, треба зповнити її за чіткою Інструкцією, яку можна знайти в розширеній версії тут.  

Відповідно до Інструкції:

1. Необхідно правильно і точно заповнити Формуляр Заяви. На що слід звернути увагу? Все детально прописано в Інструкції. 

2. До заяви слід додати всі наявні документи по справі (медичні довідки, звернення до правоохоронних органів тощо).

3. Зверху на першій сторінці заповненої заяви слід написати (бажано фломастером яскравим кольором):"Rule 39. UrgentContact person (name and contact details): [контактна особа: ім’я та контактні дані]"

4. Заяву та всі додані документи відправити на факс +33 (0)3 88 41 39 00

Важливо! Можна подавати одну заяву від кількох заявників представником. Для цього треба збирати підписи заявників на окремому чистому листочку, що буде додаватися до заповненого формуляру заяви (довіреність на представництво є складовою формуляру).

Ще раз наголошую, зараз необхідно використовувати будь-які законні підстави, в тому числі і європейські норми законодавства для того, щоб зупинити вбивства на вулицях.  

Юрій Дерев’янко, народний депутат України

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука

Четвертий рік функціонування ринку землі: все скуплять латифундисти?

Перезавантажити адвокатуру: справа Шевчука як індикатор несправності системи