В Харькове сепаратисты заняли ОГА. Милиция не мешала

Воскресенье, 6 апреля 2014, 21:15

У Харкові, де раніше учасники проросійського мітинга заявляли про плани штурмувати будівлю облдержадміністрації, почали активні дії.

Перед штурмом, який було перенесено на 21:00, людей біля ОДА було близько 500 осіб, майже 30 "бойовиків" у балаклавах та камуфляже. Вони заявляли, що їм необхідно "добу протриматися - допомога їде".

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Слава Маврічев, штурм почався після того, як заграла пісня "Вставай, страна огромная...".

"На площі Свободи - кілька сотень людей з російськими прапорами. Налаштовані агресивно. Багато міцних хлопців у масках. На прилеглих вуличках так само кучкуються групи міцних хлопців з георгіївськими стрічками. Біля ОДА - оточення. Щити. Обидві сторони - в очікуванні штурму". Фото Слави Маврічева

Під час штурму сепаратисти кидали в міліцію, яка очепила будівлю ОДА, світло-шумові гранати, повідомляє дописувач @evgenijevgik у Twitter.

Частина з мітингарів прорвалася до ХОДА. Міліція відступає, сепаратисти кричать "Милиция, спасибо!".  З вікна 2-го поверху ОДА майорить російський прапор.

Частина міліціонерів аплодувала, коли очеплення ОДА розходилося перед сепаратистами і вони увійшли до ОДА.

Фото з Facebook Слави Маврічева

Раніше проросійські мітингарі перебували на площі Свободи перед ОДА, де чекали "автобуси з Донецька та казаків".

Фото @evgenijevgik

Перед цим колона сепаратистів з російськими прапорами рушила до ОДА.

Фото @evgenijevgik

Раніше користувачі Twitter повідомляли про те, що по рації сепаратисти обмінювалися повідомленнями про те, що "з міліцією усе домовлено".

@AvakovArsen @AndriyParubiy ФБ: переговоры по рации. цитата: "с ментами всё договорено. проходите в масках и чтоб в руках что-то было"

— Tata (@Tata050474) April 6, 2014

Українська правда 

"Украинская правда" в Threads

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Читайте УП В Google News