Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі Шеремета призупинили через те, що фігурантка воює

Середа, 24 січня 2024, 17:07
Суд у справі Шеремета призупинили через те, що фігурантка воює

Суд у справі про вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета призупинив розгляд до демобілізації однієї з обвинувачених Яни Дугарь.

Джерело: кореспондент УП із зали суду

Деталі: Зупинити справу попросив захист обвинувачених, оскільки двоє фігурантів, Яна Дугарь та Андрій Антоненко, служать у війську. Дугарь мобілізована, Антоненко – служить за контрактом.

Реклама:

Бойовий медик Дугарь уточнила, що має керівну посаду і займається евакуацією бійців з полю бою. Антоненко пояснив, що воює на одному з важливих напрямків.

Третя фігурантка Юлія Кузьменко розповіла, що також виїжджає у прифронтові регіони як лікарка.

Потерпілі – матір і дочка Шеремета, а також редакторка-засновниця УП Олена Притула – підтримали відкладення розгляду. Їхній адвокат також служить у ЗСУ, тому раніше потерпілі вже просили призупинити суд до кінця війни.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше: Влітку 2023 суд у справі Шеремета, який на той момент тривав уже майже 3 роки, розпочали з початку через мобілізацію одного з присяжних і виїзд за кордон іншої присяжної.

Передісторія: 

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • У 2017 році журналісти випустили власне розслідування, у якому встановили, що під будинком, де жив Шеремет, у ніч, коли під машину заклали вибухівку, перебували підозрілі автіки. Водієм однієї з них був колишній співробітник СБУ Ігор Устименко. Крім того, працівники Служби безпеки "почистили" один із серверів з відео поблизу будинку Шеремета.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. 
  • 22 травня 2020 року слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. У серпні 2020 суд призначив справу до розгляду. На вимогу обвинувачених у суді беруть участь присяжні. Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним.
  • Ймовірні замовники вбивства названі не були. Розслідування щодо них виокремлене в іншу справу і триває.

Читайте також: 6 років тому вбили Павла Шеремета. Що він писав про війну, росіян та українців

Вбивство Шеремета. Що відбувається зі справою, відкриті питання та відповіді

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: