Государеві дороги: Януковичу "убезпечили" шлях на роботу

Понеділок, 30 серпня 2010, 16:55

Літо 2010 року в Києві та його околицях пройшло під знаком будівництва елітних доріг для нової влади.

Тільки 50 мільйонів гривень закатали у надміцний асфальт "злітно-посадкової смуги" до президентської резиденції Межигір'я. Як виявилося, трасу для Віктора Януковича люб'язно замовила УЄФА.

Також дорожники "вилизували" Старообухівську трасу під Києвом, по якій до Конча-Заспи їздять керівники Кабміну, зокрема, прем'єр Микола Азаров.

За це будівництво навіть дісталося першому віце-прем'єру Андрію Клюєву від свого колеги та соратника віце-прем'єра Бориса Колеснікова. За версією останнього, нову дорогу там зробили тільки до будинку Клюєва в селі Рудики.

Як виявилося, це не виключний перелік відремонтованих "магістралей влади". У липні нове асфальтобетонне покриття отримали одні з центральних вулиць столиці - Шовковична та Грушевського.

На цих вулицях, або неподалік від них, знаходяться всі центри влади - Кабмін, Верховна Рада та адміністрації президента.

"Українська правда" звернулася до "Київавтодору" із запитом щодо підстав заміни асфальту на цих далеко не найгірших дорогах Києва.

Виявилося, що капітальний ремонт Шовковичної та Грушевського, за інформацією відомства, виконувався ще за радянської влади - у 1981 та 1985 роках. А поточний ремонт був проведений 10 років тому.

"Київатодор", посилаючись на норми "Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів", стверджує, що асфальтобетонне покриття на "урядових" вулицях перепрацювало у 1,5-3 рази більше норми, адже термін його експлуатації становить 10-30 років.

Також у відомстві зазначили, що "магістральна вулиця Грушевського та вулиця районного значення Шовковична знаходяться в центральній історичній частині міста та мають значну інтенсивність руху як громадського так і приватного транспорту".

Очевидно треба розуміти, що найбільш інтенсивним є рух громадського транспорту по Шовковичній, де він не їздить в принципі.

"Виходячи з вищенаведеного та зважаючи на незадовільний стан асфальтобетонного покриття було прийнято рішення виконати поточний (середній) ремонт найбільш проблемних місць покриття", - йдеться у відповіді "Киїавтодору".

 
За результатами титанічної праці дорожників, яка обійшлася державі рівно у 908 тисяч гривень, можна зробити висновок, що на вулицях Грушевського та Шовковичній найбільш проблемним було...місце проїзду кортежу президента Віктора Януковича.

Адже новий асфальт поклали від перехрестя цих вулиць біля будівлі Верховної Ради рівно до перехрестя Шовковичної та Лютеранської, де президент щоранку заїжджає у двір своєї канцелярії на Банковій.

Нове покриття на Шовковичній 

Далі на Шовковичній можна спостерігати звичну картину латаних-перелатаних ям та нічний жах київських водіїв - підйом біля Олександрівської (Жовтневої) лікарні. 

Невідремонтована частина 

На вулиці Грушевського - та ж сама картина. Нове дорожнє покриття поклали рівно від кінця бруківки біля будівлі Кабміну, до під'їзду Верховної Ради біля повороту на Шовковичну, де майже кожен день їздить Янукович. 

Нове покриття на Грушевського 

Далі від Верховної Ради у бік "Арсенальної" знову ями, провалені люки і всі інші радощі київських доріг. 

Невідремонтована частина 
У "Київавтодорі" клятвено запевнили, що "виконання ремонтних робіт не пов'язане з проїздом цими вулицями кортежів осіб, що охороняються державою, а в першу чергу направлено на забезпечення безпеки дорожнього руху транспорту".

Втім, дорожники чесно не вказали, рух чийого саме транспорту вони убезпечили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді