Черновецький вирішив брати участь у виборах мера Києва

Понеділок, 1 квітня 2013, 10:51

Черновецький вирішив брати участь у виборах мера Києва

Колишній мер Києва Леонід Черновецький вирішив брати участь у виборах мера Києва.

Про це він написав на своєму персональному сайті, пишуть "Українські новини".

"Я вже давно відійшов від міських і господарських справ у столиці. Але коли я побачив, яка ситуація склалася 22-25 березня, я зрозумів, що місту потрібен справжній господар, яким я себе вважав і продовжую вважати", - написав Черновецький.

Він зазначив, що під час його мерства були складні ситуації, в тому числі з негодою, але він і його молода команда завжди оперативно з ними справлялися.

Екс-мер також написав, що, незважаючи на те, що в Києві він буває рідко, він продовжує стежити за розвитком усіх подій і переживає за долю і благополуччя киян.

Також Черновецький написав, що дуже сумує за Києвом і киянами.

Колишній глава міста зазначив, що він не припинив і свою творчу діяльність. Так, він заявив, що написав пісню про киян і має намір її незабаром презентувати.

При цьому з нагоди незадовільної, на його думку, роботи нинішньої міської влади в період снігопадів він вирішив представити ремікс пісні "Сніг кружляє, літає і тане".

Черновецький також відзначив, що головною причиною його відставки і від'їзду з міста є політичні переслідування та репресії.

Бережна пропонує зобов'язати депутатів "чекіниться" в Раді

Депутат Верховної Ради Ірина Бережна пропонує парламенту зобов'язати депутатів відзначатися в соціальних мережах під час знаходження на пленарних засіданнях Ради для контролю за їх присутністю.

Відповідний законопроект № 4563 зареєстрований в Раді 27 березня, пишуть "Українські новини".

Депутат вважає, що в зв'язку з існуванням проблеми персонального голосування і відвідування депутатами пленарних засідань парламенту актуальним було б рішення за допомогою сучасних технологій.

Бережна зазначає, що більшість депутатів є активними користувачами соцмереж, і для них не складе труднощів "чекіниться", заходячи в Раду.

Разом з тим такий спосіб підтвердження присутності спростить контроль за відвідуванням депутатами пленарних засідань.

Згідно із законопроектом передбачається, що депутати можуть відзначатися на своїх сторінках у соціальних мережах Facebook, "Вконтакті", Twitter.

Крім того, у випадку публікації депутатам фотографії з сесійної зали в соцмережі Instagram передбачаються окремі бонуси до заробітної плати.

Контроль за "чекіном" депутатів будуть здійснювати працівники апарату Ради, відповідає за реєстрацію депутатів.

Відповідні зміни передбачається внести до регламенту Ради.

Нововведення не вимагає додаткових витрат бюджету, так як в будівлі парламенту вже є бездротовою інтернет-мережею.

На думку Бережної, прийняття законопроекту дозволити спростити процес реєстрації депутатів, посилить контроль за діяльністю парламентаріїв з боку виборців, а також сприятиме популяризації діяльності парламенту і професії депутата.

Кабмін має намір запустити швидкісні літаки Hyundai

Кабінет міністрів має намір запустити швидкісні літаки Hyundai між містами, що приймають чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року.

Про це повідомило джерело в Кабміні, пишуть "Українські Новини".

"За швидкісною авіацією - майбутнє", - сказав співрозмовник.

Зокрема, авіасполучення швидкісними літаками буде забезпечено між Києвом, Донецьком, Львовом, Харковом, Дніпропетровськом і Одесою.

Для цього попередньо заплановано провести реконструкцію в аеропортах Дніпропетровська й Одеси.

"Міста, що приймають матчі Євробаскету-2015, уже зараз готові до польотів Hyundai", - каже джерело.

З його слів, регулярні рейси буде відкрито з березня 2014 року. Рейси будуть виконуватися 4 рази на тиждень - по понеділках, середах, п'ятницях і неділях. Усього буде закуплено 6 літаків.

Вартість літака не оголошується.

"Комфортабельний шкіряний салон, клімат-контроль, всі вигоди", - повідомив співрозмовник описуючи літак.

Очікується, що контракт на їхню купівлю буде підписано до кінця 2013 року.

Кабмін розраховує, що вартість польоту в один бік в економ-класі становитиме від 499 гривень, у бізнес-класі від 699 гривень.

Під час польоту пасажирам пропонуватимуть напої, також на борту буде доступ в інтернет через Wі-Fі.

Час перебування в польоті становитиме від 1 до 2 годин, залежно від напрямку.

За даними Кабміну, на час ЧЄ-2015 з баскетболу рейси стануть щоденними для зручності вболівальників.

Wrangler "викупив" українця затриманого за контрабанду 4 пар джинсів

Виробник джинсів Wrangler (США) вніс заставу 25 мільйонів білоруських рублів за звільнення громадянина України, підозрюваного в контрабанді 4 пар джинсів в Білорусь.

Про це сказано в повідомленні компанії, передають "Українські новини".

За даними Wrangler, сюжет про те, як чоловік на собі намагався перенести в Білорусь 4 пари джинсів, був показаний на телеканалі CNN.

"Так як джинси були з етикетками, весь світ побачив, що це саме джинси Wrangler, про краще рекламі ми не могли і мріяти. Людина ризикує своєю свободою заради джинсів Wrangler", - сказано в повідомленні.

Керівництво компанії поцікавилося його подальшою долею і встановило, що порушник перебуває в СІЗО в Білорусі і що йому загрожує 2 роки в'язниці за контрабанду.

"Ви ж знаєте, що таке Білорусь - Радянський Союз, там досі ганяють за джинси і борються зі спекулянтами", - сказано в повідомленні.

У компанії вирішили зробити подарунок українцю і внесли заставу 25 мільйонів білоруських рублів за його звільнення з СІЗО.

Також чоловікові запропонували обійняти посаду регіонального менеджера Wrangler в Рівненській області.

Як відомо, білоруські прикордонники затримали громадянина України, який намагався перетнути українсько-білоруський кордон у залізничному пункті пропуску "Горинь" (на кордоні з Дубровицького району Рівненської області), одягненого в 4 пари контрабандних джинсів.

Згідно з повідомленням, контрабандиста видала незграбна повнота, а також етикетки джинсів, що погойдувались із зовні.

Кияни бояться голоду і запаслися човнами

Кияни більше за все бояться невиплати зарплат, пенсій та потопу.

Про це свідчать результати опитування проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "СОЦИС" в період з 20 березня по 1 квітня 2013 року.

Відповідаючи на питання, чого люди зараз бояться більше за все, кияни більше за все бояться: невиплати зарплат, пенсiй (59,5%), втрати роботи, безробіття (58,5%), стрiмкого зростання цін (53,8%), погiршення стану здоров`я (45,8%) та екологiчних катастроф (43,3%).

Жителі столиці також бояться масових вуличних безпорядкiв (24,5%), згортання демократiї та свободи слова (23,8%), голоду (20,5%) та холоду в квартирах, будинках (19,8%).

З огляду на останні природно-кліматичні події, які відбулися по всій території України та в місті Києві, зокрема, було поставлено наступне питання жителям міста: "Яким чином Ви готуєтесь до можливого паводку в місті Києві?".

36,4% киян перестали користуватися громадським транспортом, особливо метрополітеном, 28,7% - купили надувний човен (або інші плавзасоби), 23,1% закупили необхідні продукти та товари першої необхідності на тривалий час (про запас), а 19,6% взагалі не ходять на роботу та не виходять з дому.

9,4% киян серйозно займаються питання переїзду з міста в інші, більш безпечні, регіони України.

29,2% вважають, що паводку не буде.

Опитування було проведене в столиці України методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів – квотна вибірка (за ознаками вік та стать). Загалом було опитано 1500 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для Києва за показниками віку та статі.

Українська правда

"Київводоканал" вирішив влаштувати рафтинг по каналізації

У квітні "Київводоканал" має намір запустити проект екстремального туризму на байдарках каналізаційними колекторами столиці.

Таким чином компанія планує залучити альтернативні кошти на ремонт аварійних мереж столиці, повідомляє прес-служба водоканалу.

"Понад 50% каналізації Києва потребує негайної перекладки, і ми вирішили не зволікати з цією проблемою. Розміри колекторів без проблем дозволяють пересуватися по них на байдарках. У діаметрі труба — більше 3 м, швидкість стоків — близько 1,8 м/с", — розповіла радник голови правління водоканалу Вікторія Яковлєва.

Фото sergeydolya.livejournal.com
Фото sergeydolya.livejournal.com

За висновками фахівців, сплавляння каналізацією нічим не поступатимуться гірському рафтингу. Адже завдяки особливостям рельєфу Києва колектори прокладені під нахилом на глибині від 3-х до 90 м під землею.

"Крім того, конструкцією колекторів передбачено сотні перепадних камер, які нагадують невеличкі водоспади. Такі умови задовольнять найвибагливішого екстремала. Ми розраховуємо на отримання чималих грошей", — зауважила Яковлєва.

Сплавлятися усі охочі будуть у спецодязі та протигазах.

Фахівці товариства розробили навіть декілька маршрутів на будь-який смак: звичайний оглядовий — сплавляння пологими спусками колекторів та для любителів гострих відчуттів — крутими спусками у пікові години водорозбору, коли потік стічних вод сягає максимальної швидкості.

Туристичні маршрути закінчуватимуться на Бортницькій станції аерації, де за додаткову плату можна буде замовити екскурсію на усі об’єкти очисної станції.

Львів заборонив проїзд машин з російськими номерами по вулиці Бандери

Львівська міськрада заборонила з квітня проїзд автомобілів з ​​російськими номерами по центральній вулиці міста - Степана Бандери - для поліпшення екологічної ситуації в місті.

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в міськраді.

"Прийнято таке рішення через надлишок вихлопних газів в центрі, політика тут ні при чому", - сказав він.

За його словами, допустимі норми по забрудненню повітря на даній вулиці перевищені на 20%, при цьому приблизно кожен п'ятий автомобіль, який їде по вулиці Бандери, має російські номери.

"Якщо їх (автомобілі з російськими номери) прибрати - буде норма", - сказав він.

За його словами, депутати міськради вважають нормальним, щоб пріоритетним правом проїзду автотранспортом користувалися представники титульної нації.

Також він додав, що туристам з Росії буде корисно пройтися пішки по вулиці Бандери і почитати інформацію на меморіальній дошці про те, ким була ця людина.

Крім цього, на вулиці Бандери скоротиться кількість заторів.

Шустер пішов працювати до Януковича

Савік Шустер залишає ефір на "Інтері" і переходить працювати в Адміністрацію президента.

Про це повідомляє рух "Стоп цензурі".

Як з'ясувалося, таке рішення Шустер прийняв ще наприкінці січня. Однак два місяці пішло на те, щоб узгодити розмір заробітної плати і домовитися про відкриття персонального телеканалу "ШустЯн". 

Рада дозволила куріння у громадських місцях

Верховна Рада скасувала заборону на куріння у громадських місцях.

За прийняття в цілому закону, що вносить зміни до чинного законодавства проголосували 250 депутатів при 226 необхідних, передають "Українські новини".

Раніше Вищий адміністративний суд визнав таким, що порушує права курців прийнятий парламентом закон, яким заборонили куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів в приміщеннях закладів ресторанного господарства, органів держвлади, місцевого самоврядування, інших державних установ, а також на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

"Суд поставляє: скасувати закон № 4844-VI від 24.05.2012", - говориться в рішенні суду.

Дякую вам за куріння
Дякую вам за куріння

У позові громадські організації, що відстоюють права курців, просили скасувати введену парламентом заборону на куріння в громадських місцях, мотивуючи це тим, що із запровадженням заборони кількість курців не тільки не зменшилася, а збільшилася на 30%.

Також вони звертали увагу на те, що багатьом закладам вдалося знайти способи обійти заборону.

Погодившись з доводами громадських активістів суд задовольнив позов громадських організацій у повному обсязі.

Google Ніс: знайти за запахом

"Ароматний продукт" запропонував Google – інтернет-користувачам радять задіяти органи чуття і спробувати "колекцію запахів".

"Тепер можна не тільки вводити, говорити й торкатися, але й відчувати. Інтернет-сомельє: підібрані експертами відповідні зображення, описи й запахи для панелей знань", - йдеться на сторінці "бета-версії" Google-Ніс.

Google-Ніс: Понюхати - значить повірити
Google-Ніс: "Понюхати - значить повірити"

"Вдихніть на повні груди: колекція запахів Google – це понад 15 мільйонів аромабайтів. Нюхайте лише те, що хочете: щоб результат відповідав вашому запиту, ми використовуємо Безпечний пошук", - говориться у повідомленні.

У ньому пояснюється, що "Google Ніс БЕТА-ВЕРСІЯ" використовує наявні й нові технології, щоб забезпечити найвиразніші відчуття запаху.

Google: Чим пахне?
Google: Чим пахне?

"Запах вулиць: ми проїхали мільйони кілометрів, нюхаючи та індексуючи все на своєму шляху", - наводить приклад Google Ніс.

Також пропонується визначення навколишнього запаху для Android: "ми збираємо запахи за допомогою найчутливішої у світі операційної системи для мобільних пристроїв".

"SMELLCD™ 1.8+: висока роздільна здатність забезпечує точний і контрольований запах", - сказано на сторінці, яка попереджає: "Понюхати – значить повірити".

Києву повернули "зимовий час", поки не зійде сніг

Кабінет міністрів дозволив Києву тимчасово відмовитися від літнього часу і перейти на зимовий – до остаточного сходження снігового покриву.

Відповідну постанову уряду ухвалено на позачерговому засіданні Кабміну 1 квітня, повідомляють "Коментарі".

Раніше з відповідним проханням до уряду звернувся голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

 Фото ТСН

Згідно з постановою, о 3.00 ночі з 1 на 2 квітня стрілки всіх годинників столиці будуть переведені на одну годину назад.

У Кабміні зазначили, що повернення на зимовий час буде здійснене для "більш ефективного використання енергоресурсів в умовах аномально довгої зими".

До питання переходу на літній час Кабмін повернеться після остаточного танення снігу в Києві і проведення всіх снігоприбиральних робіт.

Очікується, що це відбудеться наприкінці квітня 2013 року.

Як відомо, 22 березня у Києві розпочався сильний снігопад, який паралізував місто. Люди по 6-10 годин добиралися додому після роботи. У величезних заторах навіть народилася 21 дитина.

23 березня Київська адміністрація оголосила в столиці надзвичайну ситуацію через снігопади.

Згодом КМДА прийняла рішення виділити по 20 тисяч гривень одноразової допомоги сім'ям дітей, що народилися в заторах у ніч із 22 на 23 березня.

Google вирішив закрити YouТube на 10 років

Компанія Google оголосила про намір з 1 квітня закрити відеохостинг YouTube на 10 років.

Про це йдеться у відеозверненні представників Google.

Згідно з повідомленням, компанія планує переглянути всі завантажені до цього моменту відеоролики й вибрати з них кращі.

"Після восьми прекрасних років прийшов час переглянути все, що було завантажено на сайт, і почати процес вибору переможця", - йдеться у відео зверненні.

За словами представників Google, переможець буде оголошений в 2023 році, коли знову запрацює YouТube.

При цьому на сайті буде демонструватися тільки кращий відеоролик, а його автор отримає MP 3-плеєр і 500 доларів на наступний проект.

Переглядати й відбирати краще відео будуть 30 тисяч фахівців, зокрема відомі особистості, популярні відеоблогери й найактивніші коментатори.

Представники Google наголошують, що шанс на перемогу є у всіх, як у Gangnam Style, що набрав майже 1,5 мільярди переглядів, так і у відеоролика з 40 переглядами.

"Майкрософт" хоче відсудити у МВС $2 мільйони  

Компанія "Майкрософт Україна" просить Господарський суд Києва стягнути з Міністерства внутрішніх справ України 16 мільйонів гривень (2 мільйони доларів) за порушення використання неліцензійного програмного забезпечення.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на представництво Microsoft в Україні.

"За нашими даними, на значній кількості комп'ютерів МВС використовується неліцензійна продукція нашої компанії. Мова йде про операційну систему Windows і низку продуктів MS Office. Ми обурені тим, що українська влада з одного боку декларує свою прихильність до захисту прав інтелектуальної власності, а з іншого – грубо порушує ці правила", - повідомили в представництві.

Зазначену суму й факт компенсації в компанії вважають адекватним заходом у боротьбі з використанням і поширенням неліцензійного програмного продукту Microsoft.

На даний момент у МВС відмовляються від коментарів із цього приводу.

Як відомо, у березні 2012 року "Майкрософт-Україна" завершила державну сертифікацію програмного забезпечення Microsoft.

У червні 2011 року Microsoft заявляла про намір посилити роботу з виявлення в Україні сервісних центрів, що встановлюють клієнтам піратське програмне забезпечення.

Саме МВС визнає, що використовує 47% неліцензійного ПЗ на своїх комп'ютерах.

Історик звинуватив гранчак у деградації молдаван

Молдавських історик В'ячеслав Стевіле прийшов до висновку, що причиною пияцтва в республіці є поширення на її території гранчаків ще у радянські часи.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Moldnews.

Як відзначає Стевіле, "старики розповідають, що (в Молдові на схід від Пруту) до 1940 року, в тому числі і на весіллях, вино пили з маленьких склянок, максимум 50 міліграмів".

Ситуація, за його словами, змінилася після 1944 року (до 1944 року Молдавія, нагадаємо, перебувала під румунською окупацією).

"Після 1944 року, радянські окупанти принесли нам гранований стакан... дуже місткий (250 міліграмів) і стійкий від падіння. Між 1944 і 1990 роком молдавани пили вино набагато більше по причині цього стакана, більш відомого як "склянка Сталіна", - пояснює історик.

Гранчак звитнуватили у деградації молдаван
Гранчак звитнуватили у деградації молдаван

Стевіле відзначає також, що "через деградацію, спровоковану алкоголізмом, з'явився короткий і важко замінюваний тост - "Хай, давай".

Грановані склянки виготовлялися в Росії ще на початку XX століття. Однак масове поширення в побуті вони отримали саме в радянські часи.

Тоді випускалися грановані склянки різної місткості, класичним вважався стакан, що вміщав 250 мілілітрів рідини, якщо наливати до країв, або 200 мілілітрів, якщо наливати до обідка у верхній частині склянки (кажучи про "міліграми", історик, ймовірно, мав на увазі грами або мілілітри).

В даний час Молдавія, за оцінкою ВООЗ, є світовим лідером за кількістю споживаного алкоголю на душу населення.

За даними на 2012 рік, показник, вимірюваний в літрах чистого спирту на жителя країни, склав більше 20 літрів. Друге і третє місця в рейтингу, як повідомлялося, зайняли Люксембург і Естонія.

Історик В'ячеслав Стевіле, за інформацією Moldnews, раніше отримав вчений ступінь за доказ "непричетності" румунського диктатора Іона Антонеску до Голокосту.

Пізніше він працював у складі комісії по "засудженню тоталітарного комуністичного режиму" і пропонував виставити Росії рахунок на 28 мільярдів доларів за "радянську окупацію Молдови".

Вареники поліпшують потенцію!

Британські вчені встановили, що українська національна страва вареники є найкращим стимулятором чоловічої потенції.

Дослідники з Інституту дієтології Об'єднаного Королівства Великобританії й Північної Ірландії встановили це експериментальним шляхом, повідомляють "Українські новини".

У дослідженні брали участь 3 000 середньостатистичних чоловіків із різних країн віком старше 55 років, які мали супутницю життя.

При цьому 1 000 осіб у ході експерименту, який тривав 2 місяця, жили звичайним життям, ще 1 000 – регулярно вживали медпрепарат для підвищення потенції "Віагра", а іншим дружини чи подруги регулярно готували на обід або вечерю українську національну страву – вареники з капустою, з м'ясом, картоплею й вишнями.

За підсумками опитування сексуальних партнерів учасників дослідження з’ясувалося, що сексуальним життям із чоловіками з першої групи були задоволені 20% жінок, із другої – 45%, а з третьої, які регулярно їли вареники, – 99%.

"У ході наукового дослідження було встановлено, що вареники повертають потенцію навіть у найбезнадійніших випадках, у яких безсила навіть "Віагра", перетворюючи пенсіонерів, які віддають перевагу риболовлі замість сексу, у палких коханців. Слід зазначити, що особливо корисні властивості для посилення потенції мають вареники з вишнями", - йдеться у висновках Інституту дієтології.

Більше того, деякі партнери учасників досвіду з третьої групи навіть поскаржилися, що не змогли витримати раптово більших запитів своїх партнерів до статевого життя й були змушені час від часу різними хитрими способами ухиляться від близькості.

Через це британські вчені рекомендують жінкам уважніше підходити до використання такого серйозного, як виявилося, препарату й не перенасичувати раціон своїх "половинок", щоб зберігати спокій у сім'ї й не погіршувати взаємини.

Партія Жириновського пропонує заборонити вживання часнику в громадських місцях

Депутат ЛДПР Сергій Іванов вніс на розгляд Держдуми законопроект про охорону громадян від наслідків вживання часнику.

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на апарат нижньої палати парламенту в понеділок.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, документ розроблено "у світлі нещодавно прийнятого закону про обмеження куріння тютюну і спрямований на охорону таких основоположних прав громадян, як право на охорону здоров'я і право на сприятливе навколишнє середовище".

"Це обумовлено високою поширеністю споживання часнику в Російській Федерації і пов'язаними з цим негативними медичними, демографічними та іншими соціально-економічними наслідками", - йдеться в пояснювальній записці.

У Росії хочуть заборонити вживання часнику
У Росії хочуть заборонити вживання часнику

У ній наголошується, що, за експертними оцінками, у Росії вживають часник більше 40% дорослого населення - майже 44 мільйона осіб. Близько 60% населення Російської Федерації щодня піддається впливу наслідків вживання часнику.

Так, законопроектом пропонується заборонити вживання часнику на територіях і в приміщеннях, призначених для надання послуг в системі освіти, послуг закладів культури, установ органів у справах молоді, послуг фізичної культури і спорту, житлових послуг, послуг комунальних готелів та інших комунальних місць проживання, послуг засобів розміщення для тимчасового проживання туристів, на робочих місцях і в робочих зонах в приміщеннях, на окремих транспортних засобах і в ряді інших місць.

При цьому допускається вживання часнику в спеціально оснащених місцях на відкритих територіях та в спеціально виділених ізольованих приміщеннях загального користування житлових багатоквартирних будинків, обладнаних системами вентиляції.

Пропонується ввести централізований контроль за виробництвом і реалізацією часнику населенню.

Вводиться заборона на продаж часнику за межами спеціально обладнаних вентиляційними системами приміщень площею менше 25 квадратних метрів, а також в період з 22 до 9 годин ранку наступного дня.

Забороняється реалізація часнику вагітним, годуючим матерям, працівникам мистецтва і культури, в посадові обов'язки яких входить робота з населенням, держслужбовцям (за винятком святкових і вихідних днів), а також дітям до 18 років.

Янукович приїхав на роботу на тролейбусі

1 квітня через підтоплення вулиці Богатирської Віктор Янукович приїхав в адміністрацію президента на 18 тролейбусі. 

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Сергій Лещенко, який став свідком події.

За словами журналіста, маршрут 18 тролейбуса заради глави держави продовжили до вулиці Інститутської.

Фото з Facebook Сергія Лещенка

Фото "Донецької правди"

Чи перекривали заради Януковича центр міста, наразі невідомо.

За словами користувачів соцмереж, що стали очевидцями поїздки президента на громадському транспорті, тролейбус супроводжувала машина "швидкої допомоги" з ввімкнутими маячками. 

Попов вирішив відкупитися від жінок, які народилися у заторах під час снігопаду

Київ вирішив виділити по 20 тисяч гривень єдиноразової допомоги сім'ям дітей, що народилися в заторах у ніч із 22 на 23 березня.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу КМДА.

Для отримання матеріальної допомоги необхідно надати в адміністрацію документи, що підтверджують, що дитина народилася саме в заторі.

За даними департаменту охорони здоров'я КМДА, у цю ніч на дорогах Києва народилося 29 дітей, зокрема 17 дівчаток і 12 хлопчиків.

За даними мерії, у заторах народилося 29 дітей. Фото з сайту КМДА 

Найбільше пологів зафіксовано в заторах на вулиці Великій Окружній та Чоколівському бульварі – по 4.

При цьому 21 дитина народилася в машинах швидкої допомоги, 2 – у таксі, 5 – у приватних автомобілях і одна – у тролейбусі.

Всі діти здорові, і зараз уже перебувають у пологових будинках, під спостереженням лікарів.

Як відомо, увечері 22 березня великий снігопад паралізував столицю. Багато людей по 6-10 годин простояли в заторах.

23 березня Київська адміністрація оголосила в столиці надзвичайну ситуацію через снігопади.

Янукович "за" легалізацію одностатевих шлюбів в Україні

Напередодні чергового засідання Верховної ради, президент Віктор Янукович, вніс на розгляд парламенту законопроект, який передбачає легалізацію в країні одностатевих шлюбів.

Про це пише "Тиждень.ua" з посиланням на джерело в Адміністрації президента

Президент виступив з такою несподіваною ініціативою з метою наближення законодавства України до законодавства ЄС.

"У такий спосіб глава держави намагається задобрити чиновників в Брюсселі та Страсбургу, аби вони лояльніше ставились до прагнень України стати повноправним членом Євросоюзу", - розповів співрозмовник видання.

Як відомо, останнім часом позиції України на міжнародній арені доволі ослабли. Це пов’язане в першу чергу з політичними переслідуваннями опонентів нинішньої влади.

Серед вимог для підписання майбутньої угоди про асоціацію з ЄС є зупинення політичних переслідувань і звільнення ув’язнених лідерів опозиції, чого українська влада не поспішає робити.

Варто також відзначити, що поруч з Януковичем давно не бачили його дружини – Людмили. На закордонні зустрічі президент України їздить виключно в компанії чоловіків.

Приватбанк встановив на свої банкомати гру "Вовк і яйця"

"Приватбанк" оголосив про розширення функціональності своїх банкоматів. Тепер клієнти банку зможуть у них не лише знімати готівку чи переглядати залишок на рахунку, але й зіграти в легендарну гру "Вовк і яйця".

Про це йдеться у прес-релізі банку.

"Ігри стають важливою частиною нашої бізнес-стратегії. За аналогією з Apple ми створюємо свій Game Center, щоб клієнти по всій країні могли змагатися один з одним. На наступному тижні ми плануємо завантажити в наші банкомати Тетрис", – поділився планами маркетинг-директор "Приватбанку" Дмитро Дубилет.

У прес-службі "Приватбанку" пояснили, що поки що гра "Вовк і яйця" запущена винятково в розважальних цілях. Однак уже в травні банкіри планують почати приймати кредитні рішення на підставі результатів гри.

Фото з сайту Приватбанку
Фото з сайту "Приватбанку"

"Математики "Приватбанку" виявили кореляцію між результатами гри у "Вовк і яйця", які показують позичальники, і їх проблемністю. Зараз ми ведемо переговори із НБУ, щоб нам дозволили додати цю гру в процедуру скорингу позичальників", - пояснив Дубилет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді