ДЕНЬ ЖАЛОБИ. ОНЛАЙН

Четвер, 20 лютого 2014, 08:26
ДЕНЬ ЖАЛОБИ. ОНЛАЙН

У день, який Янукович оголосив днем жалоби за загиблими 18 лютого на вулицях Києва, вбито від 70 до 100 чоловік. Сотні поранених.

Європейський союз вирішив запровадити візові та фінансові санкції проти винних у застосуванні неймовірного насильства в Україні.

ВСІ ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЇ ОНЛАЙН ТУТ

Сортувати
07:31
Думаю, настав перелом. Близько сьомої до Михайлівського приїхало 5 автобусів з львівськими і франківськими номерами. Ще кілька десятків, за словами очевидців, їдуть житомирським напрямком. Усі з бійцями. В шоломах, з щитами, у саморобних наколінниках, зрідка в бронежилетах. Найбільше вразили батько й син зі Львова, які попросили разом сфотографуватися.
- Хлопці, а зброю маєте?
- Наша зброя це наше життя. Коли вже ця сука втіче у Москву?
У голові забриніло: ти фотографуєшся з тими, кого завтра може не бути.
Суко, втікай!
07:14

Утро на #Грушевського . Милиция не атаковала. Да и некому, кажется. Ну, и #євромайдан не атаковал.

 

06:07

Активісти зі Львова не зустріли жодного поста ДАІ дорогою на Київ

05:42

5 утра. Посол России Зурабов уехал из администрации президента Украины. Переговоры Януковича, лидеров оппозиции и министров ЕС продолжаются

05:08
Усе вирішила участь Правого сектора. Як би не намагалися депутати переконати повстанців пропустити автобус із курсантами. Вони прийшли стрімко, відтіснили від автобуса всіх, включно з нардепами. Більшість з них просто не знали депів в обличчя. 
- я народний депутат. Кричав Пашинський
- мені пох... Відповів хлопець в броніку і шоломі.
У них нема кумирів, крім Яроша.
За живим ланцюгом сектора опинився водій автобуса. 
- Пропустіть водія - звернувся я. 
- Буде наказ, пропустимо.
У мене з'явилося відчуття, що вони зараз повитягують пацанів з автобуса і вчинять самосуд.
Раптом з'явилося шість людей. Ярош і п'ять охоронців. Він взяв мікрофон і сказав, що це невинні пацани, яких треба відпустити.
Потім був коридор.
Двокілометровий похід до Володимирського собору.
Перемога здорового глузду над непотрібною смертю
04:13

Цієї ночі в Україні "ленінопад"

03:30

Російський телеканал вимкнув депутата з ефіру за правду про українську владу

03:00

Строковиків ВВ,що здалися додому вдається відправити тільки другим автобусом.Першому порізали колеса та вибили вікно.Всі на нервах( Війна.

02:55

Активісти таки відпустили ВВ-шників, затриманих в Жовтневому палаці. Протестувальники після години сварок відпустили бійців внутрішніх військ, яких було затримано в четвер мітингувальниками в Жовтневому палаці.

01:12

За словами очевидця, близько 30 тітушок спробували штурмувати студентський гуртожиток у Києві по вулиці Кустанайська, 9. Станом на 01:10 до будинку прибув наряд озброєних міліціонерів, тітушки почали відходити.

00:51

#Евромайдан. "Янукович гори в аду". Баннер на Кипре от болельщиков Динамо в матче с Валенсией #ультрас

 

00:45
Люди блокують віп-термінал на Жулянах... щоб депутати не тікали....
00:41
Янукович особисто дзвонив кільком депутатам перед голосуванням. Він переконував їх не зраджувати їх. Частина не послухала. Тігіпко втік. Парламент сьогодні мав змінити керівництво, але не знайшов голосів. На завтра депутити обіцяють частину тигіпківців. Чи достатньо цього? Ні. Але ЄС ніколи не визнає уряду з захопленого кабміну і спаленої ради. Колись ті псевдодепутати, які досі вагаються будуть сидіти на лаві підсудних.
00:20


Дмитрий Ларин

Отряды самообороны из местных жителей и студентов... Киев.

 
00:17


Віталій Уманець

На проспекті Бажана (Лівий берег) стоїть наш блокпост, перевіряємо всі фури, маршрутки на наявність мусорів, тітушні, які їдуть з Борисполя. 

Фашизм нє пройдьот у нашому місті, у нашій країні.

 
00:14


ПРОСЬБА

У меня было в жизни два ярких ощущения гнусности. Их было , разумется, больше. Но это то, что ближайшее время может коснуться нас всех. Хочу поделиться, буду коротко, так как есть что делать.Думаю, что это важно. И в Киеве, и везде. Может даже везде - важнее.

Первый раз было, когда мы привезли в Киев тело Василя Стуса. (Стасик Чернилевский, у которого сейчас два пулевых, тяжело ранен, велся себя тогда, к слову сказать, геройски,в поселке Чусовом Пермской области на лагерном кладбище). Вышли из аэропорта Борисполь полуживые. А, как сейчас помню, слева от входа стояла уже трибунка, прожекторчики, пресса, и пиарились там совсем другие люди. Потому что пока нас обещали там закопать живьем, тут уже Кравчук политику поменял, и тараканы начали быстро из щелей, и национальную символику на себя, и на трибуночку.

Потом я помню, как стоял в составе штурмовой группы на парапете Кабмина в 2005-м, и друг как-то неувереннно сказал: а о наших детях они позаботятся, если что? и штурм отменили, потому что решение Конституционного суда изменило ситуацию. И мы еще до Майдана не дошли, как на трибуну пачками полезло всякое дерьмо, клянясь в верности Вите и Юле.

Кто меня знает, мне всегда были пофиг любые медальки за правильное поведение, так что не обессудьте, я не про себя.Я про вас.

Тысячи людей, сотни тысяч были и есть настоящими героями. Это вы все, мои друзья. Мне до слез обидно, что лично не смог никого защитить от смерти, простите меня, погибшие, что не был рядом.

Но у нас, живых, завтра или послезавтра, будет очень сложный день. Все те же тараканы побегут на ваш свет , на свет победы, из щелей. Они будут пиариться на памяти мертвых и на отходчивости живых. 

Они будут обнимать вас так жарко и искренне, и говорить такие высокие слова, что сами при этом испытают оргазм. И нас будут на это укатывать.

А давайте мы ничего им не забудем.

Пожалуйста.

00:04

У ліфті приклеїли оголошення.Сьогодні не актуально-на вулиці регулярно лунає Слава Україні!-Героям слава! #Євромайдан

 


00:03
 
23:44

 Karpa Irena

Спальні райони більше не спальні: прокинулися!)) Щойно подруга з Теремків дзвонила, що була бійка під вікнами, так купа людей вибігла. В результаті не тітушок прогнали, а пяну драчку розняли - ну але пяному повезло, пішов додому живий-здоровий. А раніше як було? кричи не кричи, дідька лисого хтось сраку за межі теплої хати випхає. Ура. Громадянське суспільство почалось.

23:12

Дмитрий Ларин

десятки тысяч киевлян вышли прямо сейчас на улицы Киева, защищать город

23:12

Геніальний колаж від Geoffrey Pyatt з підписом The violence must stop

 
23:01

Кличко з Яценюком і Тягнибоком йдуть на переговори з Януковичем. Будуть і міністри Франції, Німеччини та Польщі #Кличко #euromaidan

22:43
 
22:38

Оновлений список загиблих під час сутичок в Києві, серед них - журналіст

Кількість постраждалих за три дні активістів перевалила за півтисячі - КМДА

22:33

Депутати у Верховній Раді співають гімн

22:21

ДЕПУТАТИ ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА ПРИПИНЕННЯ ВОГНЮ

Депутати підтримали постанову в цілому, яка ставить на меті повернення зупинення вогню та повернення всіх силовиків в казарми.

За таку постанову з поправками Литвина і Порошенка проголосували 236 депутатів.

Депутати голосували, стоячи.

А після прийняття постанови вони стоячи заспівали гімн.

22:15

Одні бабусі стоять в ряду з чоловіками і передають бруківку.Від інших доводиться "відбиватись",бо ті відчайдушно хочуть напоїти всіх чаєм :)

22:05

Все. Начало конца Виктора Януковича: в Верховной раде Украины есть кворум - на заседание зарегистрировались 239 народных депутата.

21:28
В магазинах и банках не была, но очередь автолюбителей, которые привезли на Майдан помощь (продукты, воду, шины, дрова, лекарства), видела.
 
21:24

Надвечір людей на Майдані Незалежності побільшало в рази. 

Поки-що у середмісті столиці триває затишшя. Тим часом світло на Майдані - вимкнуто. Централізовано підсвічується лише район Жовтневого палацу. Протестувальники активно зводять нові барикади. Кілька їх з"явилося на вулиці Інституській впритул до Хрещатика. Усі спорудження - з цегли і бруківки. Активісти кажуть - то аби ховатися за ними від пострілів снайпера. Посилення з боку силовиків на Майдані наразі немає.

21:22

Лидеры оппозиции вернулись в парламент после переговоров с министрами иностранных дел ЕС

21:20
Депутати з 15ої години чекають тих, хто ще сумнівається, чи варто їхати на екстрене засідання ВР. Марія Матіос. (на підлозі ради скрізь наготовані пожежні рукави)
 
21:13

Александр Стрижельчик

Мама, я поел и в жилете.

21:07

Леся Оробець

ІНСТИНКТ ПІДКАЗУЄ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ ВІЛЬНЮС-2

Не знаю, чого саме тягне янукович і його депутати, чи то евакуацію кеша в сумках в Донецьк і Лондон (вона зараз відбувається аж гай шумить), чи то якоїсь підлості з стрільбою і вбивствами громадян, чи то просто тягне на рівному місці, щоб завести опозицію в ніч, виснажити сили і позбавити ініціативи. 

Дуже рада буду помилитись, але враження зрежисованої вистави, коли "випадково" от-от не вистачає до 226, от-от, а час все йде, а на переговорах опоненти йдуть на всі більші поступки і все більше себе дискредитують - все більше і більше схоже на трагіфарс Вільнюського самміту. А пси і далі убивають громадян.

20:58
Heartbreaking!!! Medics sing national anthem as 12 bodies taken out of Hotel Ukraine lobby
Медики співають національний гімн, коли 12 тіл забирають з готелю "Україна"
 
20:56

Вы когда-нибудь видели несанкционированный митинг бизнес-джетов? Я до сегодняшнего вечера тоже не видел.Радиус ~100км

 
20:51

 Oleksa Shkatov

"Держи его! Титушка" -- роздалося за вікном. Я вискочив на балкон: якесь тіло погнали дворами за стадіоном "Оболонь". І собі вискочив. Виявилося, що у нас тут тихенько трощать мікрорайон, місцеві хлопаки суворо наказали дівкам сидіти по хатах і організовано вийшли у двори.Мирка мені звітує з телефона: навколо ганяють ці мікроорганізми.

Ця влада зробила все, щоб наші люди стали трошки кращими і, що головніше, згуртованішими.

20:48

МВС України

Правоохоронці застосували зброю, щоб дати можливість відійти беззбройним колегам 

МВС України повідомляло про факт обстрілу працівників органів внутрішніх справ снайперами та радикально налаштованими учасниками масових заворушень. 

Для того, аби дати беззбройним міліціонерам можливість вийти з-під обстрілу, згодом на місце події прибули озброєні правоохоронці. Вони застосували зброю в рамках вимог Закону України "Про міліцію".Нагадаємо, що наразі до лікувальних закладів вже доставлені понад 130 правоохоронців з вогнепальними пораненнями, 13 працівників ОВС загинули.

20:42

Виктор Янукович готов провести досрочные выборы в этом году, заявил премьер Польши

20:41

Футболісти київського "Динамо" проти "Валенсії" грають у траурних пов'язках. Матч розпочали з хвилини мовчання в пам'ять про вбитих в Україні.

20:26

В Черкасах на в'їзді з дамби намагалися блокувати мікроавтобус з силовиками, ті відкрили автоматний вигонь. Люди тікають...

20:25

Дмитро Гнап

Когда я только что ехал по Киеву, удивился, насколько город стал пустым. Казалось, жители его просто бросили. Но когда приехал сюда на Майдан, увидел много машин, очень много людей. И никакого страха.

20:16

В оболонському суді, який зранку екстренно евакуювали, суд по відпускав усіх затриманих під особисте зобов'язання!

20:14

 Андрей Гаценко

Заправки уже свободны. Бензин есть. Правда карты на шелле не принимали.

20:06
 Iryna Gerashchenko
Ми чекаємо, мають під'іхати ще депутати , до 226 не вистачає пару буквально голосів. Поки йде дискусія про ті рішення, які сьоголні має прийняти парламент. Опозиція і незалежні готові працювати до ранку, щоб переформатувати більшість, переобрати керівництво ВР, прийняти рішення про заборону застосування зброі, відведення військ з центру міста, повернення до Конституціі 2004 року, відставку Генпрокурора і інших силовиків. У своєму виступі я звернула увагу на те, що канал Рада не транслює засідання, що це неприпустимо, коли мільйони громадян мають право знати, що відбувається в ВР.
20:04

Глави МЗС Німеччини, Франції та Польщі запропонували "дорожню карту" розв'язання кризи в Україні, яку тепер мають узгодити Віктор Янукович та лідери опозиції.

Європа пропонує Януковичу новий уряд, Конституцію і вибори.

20:01

Опізнали 58 загиблих під час сутичок силовиків та активістів у Києві.

Про це повідомила активістка Тетяна Печончик.

СПИСОК ЗАГИБЛИХ 

19:46

Голова Громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україн, екс-суддя міжнародного трибуналу  Володимир Василенко вимагає невідкладної зустрічі з Віктором Януковичем.

19:40

Леся Оробець

Місяць тому я прийшла в Раду в бронежилеті. Мало хто з колег зрозумів. Сьогодні в Раді в броніку кожен четвертий. І депутат, і журналіст. Немало хто прийшов зі стволами. Досвід Вірменії змушує.

19:39

Тігіпко, який кликав усіх у Раду, сам не прийшов

19:36

Радниця президента, регіоналка Ганна Герман вважає, що депутати, які зібралися на екстренне засідання Верховної Ради у четвер ввечері, просто ховаються у стінах парламенту.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

За словами депутатки, політики мають не ховатися, а вийти на Майдан і закликати протестувальників скласти зброю.

19:30

У Львові загорілася казарма спецбатальйону "Беркут" на вулиці Трускавецькій.

За словами очевидців, орієнтовно о 18:30 в казармі пролунав вибух, полум’я швидко поширилося будинком.

Люди вважають, що до вибуху причетні провокатори, оскільки відразу після вибуху з казарми вибігли кілька чоловіків у цивільному і з масками на обличчі.

19:28

Украинский парламент настроен решительно - заработал буфет . Столпотворение

 
19:15

США ВИМАГАЮТЬ ВІД ЯНУКОВИЧА НЕГАЙНО ЗАБРАТИ СИЛОВИКІВ

Про це йдеться в заяві прес-секретаря президента США Джея Карні,оприлюдненій у четвер.

"Ми обурені тим, що українські правоохоронці стріляють з автоматичної зброї у свій же народ. Ми закликаємо президента Януковича негайно вивести свої сили безпеки з центру Києва і поважати право на мирний протест. Ми закликаємо протестувальників висловлювати свою думку мирно", - йдеться в заяві.

19:11

У Луцьку міліція та частина Внутрішніх військ №1141 перейшли на бік народу і будуть разом із Правим сектором та самообороною забезпечуватимуть порядок в області і місті.

Про це заявив координатор місцевої самооборони Павло Данильчук в ефірі "Громадського ТВ".

19:03

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявив, що активісти "Активісти "Українського фронту", які протягом семи днів відправлялися з Харкова до Києва для допомоги та наведення порядку, за моєю командою з сьогоднішнього дня повертаються назад. Проти мирного населення і міліції там застосовується вогнепальна зброю, і ми не маємо права ризикувати життям людей".

За його словами, після повернення активісти увіллються до лав захисників регіону.

19:01

Будують барикади бiля ворiт академii мвс,шоб не випускати ментiв харкiвських,якI дислокуються на тер академii

 
18:54

Полтавську ОДА зайняли представники Народної ради.

18:45

Наталья Лигачева

Від Олександра Годованюк По абсолютно достоверной информации сейчас в старом терминале D, через VIP зал AviaHandling аэропорта Жуляны улетает масса людей. При этом наблюдатель отметил, что человек приехавший на бронированной машине (VW Transporter с синими номерами 17-09, 11-й регион(Киев), принадлежащий Управлению охраны (надпись на борту) пронес в терминал две тяжеленные(!) сумки.

По данным того же наблюдателя свободных самолетов - нет! Самолеты расписаны на несколько дней вперед с вылетами из Бальбека, Симфирополя, Донецка, Луганска.
Почему бы не прислать streamTV или камеру видеоканала для популяризации бегства? Все происходит сейчас в 17.30.
Фамилия пассажира с чемоданами - Калетник! Пункт назначения - Бальбек. Это достоверная информация
18:36
 
18:27

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що опозиція повинна припинити переговори з президентом Віктором Януковичем.

Про це йдеться у останній заяві Тимошенко.

18:20

Oksana Denysova

депутат Грушевський(ПР)...воно хотіло переконати всіх зібратися завтра,бо мьогодні,відітє лі,партія регіонів не вся прийшла...йому кричать:"завтра всіх розстріляють", а воно гне своє...після завершення цього спічу опозиціонери намагаються виштовхати його з зали

18:14

Группа Тигипко БЛЕФ! Сам Тигипко трус! Его все заявления филькина грамота! В зале Шуфрич, Васильев и Новинский устраивают провокации с помощью недоумка грушевского и запугивает депутатов ПР которые есть в зале! Уже ушел Кузьмук, еще часть депутатов ПР уже не вижу в зале! Какие переговоры? Какое завтра?!! Каждый задайте вопросы разными методами в зле ли ваши депутаты!!! Будем в зале, пока не будет нужных стране решений!!!

18:01

Короткие переговоры в кулуарах Верховной рады

 
17:49

МІЛІЦІЯ розгромила Укрдім

17:44
 
17:42

Виступає Кличко. Система Рада не працює. Голосували руками.

17:41

Площадь перед Верховной радой, вечер 20.02

17:18

Jarek Junko в Borispol International Airport - Official Delegation Hall

Цікаві обсервації з віп-терміналу Борисполя: депутати Сальдо і Повалій... Куди відлітають представники Партії Регіонів?

 
17:02

Сергій Лещенко

Поздравляю Рината Ахметова. Он банкрот. Его активы в стране, где власть захватила хунта, не стоят ничего. Их ликвидность нулевая. Купить его заводы с безволными рабами в нагрузку могут только русские за 10-20 процентов стоимости. Самое "смешное", что уничтожил себя Ахметов собственными же руками, поддерживая и солидаризуясь с тварью по фамилии Янукович.
 
16:58

Європейські міністри вийшли з АП від Януковича з похмурими обличчями. Відмовилися від запланованої зустрічі з пресою.

Фото з Твіттер  Sylvie Kauffmann ‏
16:56

В урядовому кварталі міліція, вв і люди в цивільному в шоломах і бронежилетах позначили себе жовтими стрічками, передає звідти наш журналіст

16:51

Чиновники ВР прокинулись.Включили систему Рада.Оголосили офіційну письмову реєстрацію.

16:45

Olga Chervakova

На Подоле в районе метро Тараса Шевченко - большое скопление вооруженных титушек. Офис партии Батькивщина на Туровской переведен на осадное положение. Женщин заставили разойтись по домам, мужчины вооружились брансбойтами, касками, бронежилетами. Задраили все окна, усилили охрану, ожидают штурма.

16:44

 
16:42

Зараз на #‎Грушевського. Тут щось неймовірне). Роблять стіну із бруківки!

 

 
16:38

People helping build new Dynamo barricade #euromaidan

 
16:34
 
16:33

Ivanna Kobernik

Це трьохтисячна подібна історія, але не можу втриматись. Ніхто не має бути забутим. Заходжу в аптеку типу "Низьких цін". Переді мною жінка диктує список, схожий на мій. "Немає, немає, ну немає, звичайно" - зі стомленою байдужістю відповідає фармацевт. А потім не дослухавши, просто йде кудись в підсобки. За кілька хвилин вирішую не чекати і йду в аптеку поруч. Тільки починаю диктувати, фармацевт тут же задає уточнюючі запитання - адже все в залишках. Шукає аналоги, знаходить великий ящик, все упаковує окремо. Бідкається, що підвезти те, що закінчилось, сьогодні вже не зможуть - офіс на іншому березі Дніпра. "Це на ‪#‎Євромайдан‬?" - запитує жінка поруч. Ствердно киваю. Вона дає мені 400 грн і швидко зникає. Фармацевт тим часом готується сама занести важкий ящик в машину... Але я іі зупинила і знайшла для цього чоловіків на вулиці. Отак.

16:31

Олексій Гриценко

На Бажана в сторону центра вже організовано варту, яка перевіряє все, що іде. Близько 200 місцевих мешканців!! Є таки в нас справжні Кияне, на відміну від тих, хто повтікали з міста

16:31

 Міністерство закордонних справ України

У час, коли погляди всього світу повернуті до України, коли на вулицях українських міст гинуть наші брати і сестри, українські дипломати не можуть залишатися осторонь.

У цих умовах своєю першочерговою місією ми бачимо достовірне і неупереджене інформування міжнародного співтовариства про ситуацію в нашій державі, захист інтересів України, всього Українського народу, кожного Українського громадянина. 

Ми завжди виходили і будемо виходити із засадничих принципів - незалежності нашої держави, забезпечення дипломатичними засобами її суверенітету та територіальної цілісності. За цих умов ми не можемо не реагувати на заяви, що доносяться як зсередини, так і ззовні, про можливий розкол нашої держави. Ми рішуче засуджуємо подібні заяви та виступаємо за Україну як єдину, унітарну європейську державу. 

Ми вважаємо, що нині настав час компромісу. Ми закликаємо всі сторони зробити все залежне для того, щоб в нашій державі перестала литися кров.

В часи протистояння згадаймо, що об’єднавчими для кожного українського громадянина є загальнолюдські європейські цінності. Тому переконані, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС, з підтримки якої, власне, і розпочався Євромайдан, може об’єднати всіх нас.

16:20


Oksana Denysova

16.:10...Кошулинський відкрив засідання...у залі понад 200 депутатів..співають гімн...продовжують обдзвонювати інших і чекають на них в раді...лунають вигуки:"Слава героям Майдану!"

16:01

Захарченко: Екстремісти мають здати зброю, міліціонери будуть стріляти

15:57
В раду прийшов Святослав Вакарчук. "Я хочу щоб зупинилися людські жертви. Жодна влада не варта життів." Каже, якщо потрібно - буде вмовляти депутатів.
 

15:51

  александр ройтбурд

и немного о русском мире

когда никита сергеевич хрущев открыл двери лагерей, анна андреевна ахматова сказала что теперь посмотрят друг другу в глаза две россии - россия которая сажала и россия которую посадили. 

так вот именно та россия которая сажала теперь смотрит в глаза украины из-за спин беркутов и организмов. узнаваемый взгляд который ни с чем не спутаешь. 

я очень надеюсь что по итогу с этим взглядом нам больше встречаться не придется.

15:47

 Lena Shramko

поездила и походила по центру. Свободно проехала мимо Цума к Михайловскому. Там оставила машину и с фотокором прошли к гостинице Украина на брифинг Ольги Богомолец. Везде свободно передвигались. Дима отснял 13 трупов в гостинице. я за занавеску не заходила. Богомолец уже еле дыша говорит о геноциде украинского народа. Майдан работает - живые цепи с булыжником - повсюду. Самые яркие впечатления - мальчик во всем революционном облачении, кормящий голубей, и растерянные журналисты из China возле Михайловского - стоит ли идти на Майдан? там же опасно. Успокоили, что только что оттуда - все спокойно. Очередная фаза революции. Да, и город почти пуст - как в майские праздники или 1 января. И только на Майдане много людей и машин

п.с. везти раненых не пришлось - скорых достаточно. мобильная связь везде работала
15:47

Только что был небольшой кипишь возле администрации президента - спецназ срочно перестроился и занял боевые позиции

15:40

Reincarnation. ‏@TukvaSociopat  6 мин.

У Дніпропетровську зупинили потяг з бійцями та титушками. Вагони відчепили від локомотива!!!

 
15:39

 Larysa Lavrenchuk

У смт. Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської области поблизу залізничної станції "Орлівщина", де люди блокують залізничну колію, кудою прямував потяг із військовими 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, вже 500-700 мітингувальників. Вони натиснули на керівника ДЕПО станції Сергія Воробьйова. Той дав наказ відчепити від потяга локомотив. Люди розібрали барикаду перед локомотивом, аби він зміг від’їхати. Потім її знову зібрали. Зараз потяг із військовими заблоковано з двох боків.

15:26

Арсен Аваков

Депутаты собираются в Раду. Из разных фракций. Скоро будет кворум. Как соберемся, Кошулинский сможет открыть сессию и принимать решения! Нужно разрешать кризис и остановить кровь.

Приняли все вместе очень важное - не уходить из Рады пока не примем все необходимые решения
15:23

Депутати підходять у Раду. Уже близько 130. Тігіпка поки немає. Є регіонали. Регистрируются вручную, записывают фамилии на бумаге.

 
15:21
 Oksana Denysova
база силовиків на подвір'ї ВР...відпочивають від "трудів правєдних" прямо на асфальті...перед будівлею два водомети
 
 
15:15
 Iryna Gerashchenko
Депутати від опозиціі і незалежні збираються до ВР. Парламент - в кільці ВВ, зморені, чорні від сажі хлопці відпочивають на своіх щитках під парканом. Підішли. З Оленою Кондратюк і Ірою Купрейчик віталися з ними, хлопці соромлячись протягували руки, кажуть, замурзані. Вони такі ж юні , як і ті, кого ми тільки - но бачили окривавлених у госпіталі. Ми говорили про лікарні , звідки тільки повернулися, вони - що виносили поранених " наших" і що серед " іхніх " теж є важкі, в госпіталі. Що ім щодня дзвонять мами, хвилюються. " немає наших і ненаших. Не повинно бути цього поділу краіни. Всі - наші. І за кожного пораненого болить серце. І за кожного вбитого рветься." - кажемо ім з дівчатами. Щиро! " Виходьте з рішенням"- сказали хлопці. Вони не хочуть війни. На відміну від тих, хто іх на цю війну посилає. Ми готові ночувати у ВР - тільки б вийти до всіх наших і наших - чи вони в камуфляжі, чи у формі, чи в цивільному - з РІШЕННЯМ.
15:12
На Глобусі посилено будуються барикади
 
 
15:11
 
15:05
 
14:55

Центр.вхід ВР
 
14:51
 Олександр Бригинець
Барикади по-провладному - на розі вул.Липської та вул. Інститутської
 
14:41

Депутати зайшли в Раду. Проводять журналістів

14:38

НЕ ДАЙТЕ СЖЕЧЬ ВЕРХОВНУЮ РАДУ

Вниманию тех, кто может донести информацию до передовой. Окончательно понятно, что большинства голосов у Януковича в Раде больше нет и никогда не будет. Сегодняшняя задача власти - не дать собраться сегодня депутатам от оппозиции и перебежчикам, чтобы законодательно запустить процесс . Это уже все работает, есть договоренности, мы можем получить выборы Президента весной - прямо сегодня. 

Охраняйте депутатов-перебежчиков, их могут убить под видом "народного гнева". Все, что угодно, только не Рада. 

Берегите себя, пожалуйста. Помните - снайпер сначала ранит, а потом убивает бросающихся на помощь. Бросайте раненым из мертвой зоны веревки, куртки, пояса - и подтаскивайте их к себе.Вы все нужны живые.

14:36

Міліція намагалася не пустити у ВР журналістів

14:35

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

14.20 Нардепів не пускають в будівлю Верховної Ради

Upd: 14.32 Частині депутатів вдалося зайти!

Нардепи, які зібралися для проведення засідання парламенту о 15:00, не можуть пройти у сесійну залу Верховної Ради.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, керівник Апарату ВР Валентин Зайчук закрив двері до сесійної зали парламенту на замок.

Нардепи намагаються виламати двері, щоб пройти до сесійної зали. До будівлі ВР постійно під’їжджають опозиційні та позафракційні нардепи.

Міліція не пропускає журналістів до Верховної Ради. За словами міліції, для цього повинен бути наказ від спікера ВР або керівника Апарату.

14:33

"@kp_steshin: На институтской снайперы.людей валят одного за другим.стреляют из снайперок бронебойными -пробивает и щит и броник."

14:03

Фото Jüri Maloverjan ‏ 
Фото Jüri Maloverjan ‏ 

 

13:57

Oksana Denysova

перевірили інфу про тітушок з білими пов'язками біля БСП...це неправда...зараз тут тільки самооборона і волонтери...охоронятють постраждалих...охорона лікарні каже,що все спокійно і жодних інцидентів поки не було

 
13:52

Термінове звернення Віталія Кличка

13:51

О 12:49 евакуювали центральний апарат Укрзалізниці, у будівлю для охорони зайшов "Беркут", кажуть наші джерела.

13:41

Відеодоказ, що з боку Беркуту у протестувальників стріляли снайпери.

13:21
Brave Ukrainian women medics doing their work during the clashes at #Euromaidan
 
13:12

  Павел Шеремет‏@pavelsheremet

Блок-пост у администрации президента. Сегодня в Украине траур-флаги с траурными ленточками, если видно #Евромайдан

 


Спецназ на Лютеранской возле администрации президента. Здесь тихо и спокойно, ждем @sikorskiradek

 

13:12

Голова Закарпатського СБУ оголосив, що його відомство з народом і привселюдно розбив портрет яника

13:11

Силовики і тітушки носять однакові жовті стрічки

13:09

Щойно говорив телефоном з Макеєнком. Він заявив, що вийшов з партії регіонів і дає команду на відкриття метро.

13:01

Oleksiy Matsuka

Донецкие рекламщики в шоке - всех собственников рекламных носителей в городе ОБЯЗАЛИ размещать "доброволь-принудительно" рекламу "Беркута" на биг-бордах. Люди возмущаются.

12:56

Пацкан: На Закарпатті міліція перейшла на бік народу

12:56

Olha Snitsarchuk

щодо 15 години у ВР: дозвонилася туди. мені пояснили, що ранкова заява апарату ВР щодо скасування засідань 20-21 лютого залишається актуальною. опозиція тощо може збиратися де і коли хоче. але офіційно змінювати ранкової заяви у вр не планують. всіх працівників ради після евакуації повертати назад не збираються

.

12:54

За домом с химерами на опорной стене 4 снайпера в полной амуниции полностью контролируют площадь Франка.

12:44

Барикада біля ЦУМа. Вони працюють

 
12:42

Олімпійці хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в Україні

12:41

За ніч вдалось попередити спроби нападів на торгові центри, російське консульство, Сихівську районну адміністрацію, телерадіокомпанію на Високому замку та цілий ряд дрібніших інцидентів. В офтальмологічній лікарні, де проводять операції на очах пораненим активістам, невідомі пошкодили електрощитову і припинили електропостачання. На ранок пошкодження ліквідовані. 

Всім, хто брав участь в нічних патрулях (добровольці Муніципальної дружини, священники, Самооборона, Автомайдан, Varta1, афганці, спортсмени та інші) велика подяка! Розслаблятись не можна. Очевидно, що реалізується чужий сценарій на дестабілізацію ситуацію у Львові. Відтак:

1. Батьки. Заберіть своїх малолітніх дітей з нічних вулиць! Я розумію їх емоції та гнів, але вони піддаються на провокації. 

2. Львів’яни. Познімайте маски! Нам нема від кого ховатись в рідному місті. Всім дорослим чоловікам, які мають бажання долучитись до добровільних муніципальних дружин, звертайтесь до районних штабів з безпеки при адміністраціях. Нікому, крім нас самих, порядок і безпека у Львові не потрібні. 

3. Останнє попередження власникам магазинів. Якщо сьогодні буде виявлено хоча б один факт продажу алкоголю після 22:00, або продажу спиртного неповнолітнім, я видам розпорядження про повну заборону продажу алкоголю в місті. Доручу Муніципальній дружині сьогодні особливо ретельно проконтролювати цю ситуацію. 

Сила Львова - в єдності! Слава Україні!

12:39

PHOTOS - At least 35 protesters killed in Feb. 20 clashes with police near October Palace

 
12:36

Oksana Denysova

12:36...самооборонці стали в шеренгу,готуючись захищати Майдан від силовиків,які мають йди з Володимирської вниз...просять громадян без екіпірування не заходити всередину периметру

 
12:32

Вот и автоматы, ЖЕЛТЫЕ СТИЧКИ!

 
12:25

Теперь титушки ходят с бейджиками пресса. Поймали группу

12:24
 
12:21

ЦАРЕВ РЕГИСТРИРУЕТСЯ В ЖУЛЯНАХ НА РЕЙС ДО ДОМОДЕДОВО #Євромайдан

 
12:21

Активісти блокують виїзд з військової частини за адресою Повітрофлотський проспект, 24. Там велика кількість автобусів зі спецпризначенцями, які готові виїхати в центр.

12:14

Украинская делегация спортсменов покинула Сочи и не будет выступать на Олимпиаде.

 
12:12

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

Термінова заява Самооборони Майдану і "Правого сектору"

У разі припинення вогню підрозділами внутрішньо-окупацйного МВС і негайного скасування ВРУ диктаторських повноважень Януковича ми докладемо максимум зусиль до припинення кровопролиття і гарантуємо високопосадовцям безпеку.

Керівник Самооборони Майдану Андрій Парубій
Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош

12:11

Травмованих, під час подій у центрі міста, доправляють до лікарень.

12:02
 Oksana Denysova
вже 11 тіл загиблих лежать біля Макдональдса на Майдані...самооборонці кажуть,що снайпери стріляють з дахів будівель на Костьольній...кажуть,що окрім цих чоловіків, в шию застрелили ще одного і медсестру
 
12:01

Sevgil Musaieva

Важная информация. Точная!

ЭКСТРЕННОЕ ЗАСЕДАНИЕ ПАРЛАМЕНТА
В 15:00 в здании Верховной Рады собираются депутаты - оппозиция, часть регионалов, которые не испугались и внефракционные. Распространите, пожалуйста, коллеги. Возможно, еще у кого-то из ПР проснется совесть.
11:59

Хрещатик, полдень 20.02

11:56
Снайперы на Институтской/Банковой
 
11:52

Священник на нейтр.полосе уговаривает офицера перейти на сторону #євромайдан Офицер говорит: нет, у меня - честь!

 

Переговоры - уже о политике - на нейтральной полосе на #Грушевського

 
11:41

Закликаю і владу і протестувальників! Перестаньте стріляти одне в одного! Постріли заглушають слова. Слова, які можуть стати вирішальним!

11:39

Мєдвєдев: Влада в Україні має зібратися, щоб об неї не витирали ноги

Українська влада повинна сконцетрироваться і зберегти ефективність.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на засіданні уряду.

За його словами, Росія зможе виконати зобов'язання перед українськими партнерами, якщо "влада повинна бути легітимною та ефективною, щоб об цю владу, як об ганчірку - ноги не витирали", сказав він

11:36

Тігіпко закликає сьогодні ж переобрати спікера і призначити прем'єра.

Депутати фракції Партії регіонів створили всередині фракції антикризову депутатську групу.

Про це йдеться в його заяві Сергія Тігіпка, розміщеному на Facebook.

11:35

Смертельні набої на озброєнні Беркуту.

 
11:23

Попри обстріл снайперів на Майдані, Хрещатику та Грушевського дуже багато людей, будують барикади та виносять поранених

11:21

Вінками заклали вхід до українського Консульства в Варшаві. Пікетували також і німецьке посольство

11:18

Priest leading captured policemen through for medical treatment
 
11:11

Сейчас на Грушевского

 
11:08

40 вагонів військовослужбовців везуть до Києва.

Як повідомляють джерела в "Укрзалізниці", потяги з військовими виїхали з Кременчука через Полтаву в ніч на 20 лютого.

11:08

Oksana Denysova

11:08...завершено евакуацію з міністерства внутрішніх справ...документацію також вивезли

11:06

Глава аппарата Верховной рады Зайчук сказал УП, что это не эвакуация Рады, а просто "отпустили людей домой"

11:06

 Ольга Богомолець

Друзі в районі готелю Україна працює снайпер. Будьте уважні! В нас уже десятки поранених та, на жаль, 3 загиблих. Прохання до всіх попросіть, щоб карети швидкої під'їхали максимально близько до готелю "Україна" - потрібно вивозити поранених.

11:02

More than 50 captured police led inside the energy bldg next door to city hall

 
10:57
 Iryna Gerashchenko
В 17 везуть важкопоранених з майдана. Травми голови і вогнепальні важкі поранення - шия, голова. Зовсім діти. Лікарі швидких, що іх привозять, плачуть.
Важкі вогнепальні поранення. Вже 15 хлопців чекають на операцію . Молимось.
 
10:55

У Януковича пропонують підписати конституційний договір.

Щоб підвищити довіру між політичними силами України, можна підписати конституційний договір.

Про це заявив глава Адміністрації президента Андрій Клюєв в інтерв'ю європейським виданням, повідомляє прес-служба президента.

10:52

Протестувальники з Майдану Незалежності знову захопили Український дім і відновлюють барикади біля центрального входу в будівлю

10:51

 Oksana Denysova

на Майдані біля готелю "Козацький"-7 трупів...усі чоловіки...самооборона каже,що їх застрелили снайпери ментів...6-ть вбито пораненнями в шию

10:49

ЗМІ: ВВшники масово здаються в полон активістам Євромайдану.

Наразі із барикади біля Жовтневого палацу вивели вже близько 100 полонених.

Їх намагаються не бити й відводять у намет з написом "Комендатура Києва".

10:48

Сьогодні з ранку є вбиті, в більшості вогнепальні поранення
 
10:46
УВАГА!!! Щойно по Грушевського вздовж Арсенальної в сторону урядового кварталу проїхало декілька машин з військовими в супроводу міліції...
 
10:44

Біля Умані перекрили Одеську трасу.Перевіряють автобуси.Шукають тітушок.Міліцію роззброюють і розвертають

10:41

Mykhailyna Skoryk

МВС України знайдіть нарешті спікера з мізками серед своїх 300 тисяч співробітників - те що, чешуть в ефірі ваші командири, розпалює протестні настрої. Зрозумійте, що ви третій місяць воюєте з народом, а не "лідерами опозиції".

10:41

У готелі "Україна" внаслідок вогнепального поранення в голову помер Голоднюк Устим Володимирович 1994 р н. з міста Збараж, Тернопільщина

10:36

Максим Поляков

Тільки що зв'язався з офіцерами внутрішніх військ "Барса" та "Омега" - вони робити нічого не будуть...

Офіцери моляться, щоб яник здався!
Хлопці підходьте запитуйте, хто буде одразу ставати на сторону мітингувальників!!!
10:35

‪#‎ЄвроМайдан‬ Обстріл першого поверху готелю України / повідомляє Skyba Oleksandra: Близько 10:00 розпочався обстріл першого поверху готелю Україна, коли туди наблизились мітингувальники. В холі перебувають ранені, медики роблять перевязки. Не вистачає шприців. Сили Самооборони знайшли снайперів на 10 поверсі готелю.

10:28
10:26

По Институтской улице со стороны м Арсенальная к Верховной раде подходит подкрепление спецназа со щитами. Проход к Раде перекрыт блоками

10:17

Кабмин, ВР комитеты и гостиница Киев эвакуировали. Со стороны Арсенальной на Грушевского идет Беркут и люди с палками. Много!

10:16
 
10:14

Лідер Всеукраїнської громадської організації "Загальновоїнська спілка України" регіонал Олег Калашников закликав учасників акції до "загальної мобілізації".

Після цього молоді люди з саморобними щитами, в касках і дерев'яними палицями після загострення ситуації побігли до кордону, який огороджує територію табору мітингувальників.

10:14

Ось якими набоями стріляють по людях.

 
10:10
 
10:10

В первые минуты столкновений

 
10:06

Рада не буде збиратися у четвер та п'ятницю.

10:03

Ещё несколько раненых.

 
10:02

На Інститутській трубач під звуки пострілів грає "Лента за лентою", Чи це не наш харківський музикант?

09:56
 
09:54

Olha Snitsarchuk

антимайдан з-під ВР уже розбігся. залишилася тільки сцена і кілька п`яних у маріїнському парку, які самі не годні втекти. з ради продовжують виводити працівників апарату тощо. передає мій оператор Ян.

09:52

В Верховной раде началась эвакуация

09:51

МВС стверджує, що снайпер стріляє по силовиках із вогнепальної зброї

09:51

Oksana Denysova

09:51...парламент залишився практично без охорони...біля будинку офіцерів лишився кордон вв і все...беркут звалив на своїх автобусах...заманюють повстанців,щоб реалізувати мрію про антитерористичну операцію?

09:49

на Інститутській досі лежить багато поранених бійців самооборони майдану, які атакували беркут - потрібна допомога

09:41

Medics just pronounced this man dead on Maidan. I'm here.

 
09:39

Oksana Denysova

09:39...Беркут у великій кількості валить від ради в бік Арсенальної...між собою кричать про "наступ" і "вогнепал"...за неперевіреною поки інформацією,це може бути пов'язано з наступом повстанцвів на Майдані

..вв-шники і тітушки у вольєрі залишаютьсч на місці...персонал Ради евакуюють
09:32

ВР не працюватиме. Парламент залишають персонал і "Беркут" 

09:28

На Майдані поновилися зіткнення.

09:25

Протестанти змогли відтіснити Беркут до Жовтневого палацу.

Станом на 9:25 вони вже піднімались по схилах біля жовтневого палацу. На підступах до нього щось палає.

09:12

На Майдані поновилися зіткнення

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді