Полтавську ОДА зайняли, міліція підтримує народ - активіст

Четвер, 20 лютого 2014, 17:59

У Полтавську облдержадміністрацію зайшли представники Народної Ради.

Про це "Українській правді" повідомив активіст із Комсомольська Андрій Рубан.

За його словами, близько 18:00 у четвер був "невеличкий штурм – і силовики, не роблячи супротиву, вийшли" з ОДА, усе відбулося досить мирно.

Згодом Рубан повідомив, що була нарада за участю опозиційних лідерів та влади – зокрема,  Романа Чабанюка ("Свобода"), голови обласного МВС та голови облради-ОДА.

Вони домовилися про те, що міліція буде допомагати народу. Міліція зробила з Самообороною блокпости на в’їздах до Полтави для посилення охорони порядку, повідомив активіст. 

Такі ж блокпости Самооборона облаштовує в Кременчуці. 

Між тим міський голова Полтави Олександр Мамай приїхав до Полтавської міськради, аби вислухати протестувальників, повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Вислухавши крики "Ганьба", він заявив: "А чого ви кричите мені "Ганьба"? Я вже 1,5 роки назад вийшов з Партії регіонів і засуджую дії Віктора Януковича".

Також він повідомив, що у п’ятницю відбудеться Народна рада, на яку запрошуються усі, а в суботу о 10:00 відбудеться позачергова сесія Полтавської міськради, на якій нібито буде розглянуто рішення про висунення недовіри Януковичу.

Мамай також пішов із майданівцями під ОДА на Віче.

На Майдані протестувальники вимагали в нього виділити автобуси, щоб блокувати трасу Київ-Харків, аби з Харкова не проїхали "кернесовські тітушки". Мамай пообіцяв розшукати директора ШЕДу, щоб той надав для цього вантажівки.

Напередодні, 19 лютого, у Полтаві активісти також штурмували ОДА, у хід ішли коктейлі Молотова і потужні петарди. Вікна дверей на вході були розбиті. Міліція розганяла людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...