Треба невідкладно змінити тактику боротьби, щоб не програти майбутнє

Середа, 20 листопада 2013, 08:43

Звернення Юлії Тимошенко до депутатів опозиційних фракцій у Верховній Раді України

Останній час я з болем спостерігаю за тим, як Віктор Янукович безсоромно торгує зовнішньополітичною стратегією України. Хто більше запропонує йому гарантій збереження влади, той і виграє з ним гру в покер, де на кону стоїть майбутнє цілого народу.

Здається, що вже декілька місяців більшість українців разом з Європою в цій грі програють. Нам треба невідкладно змінити тактику нашої боротьби, щоб не програти європейське майбутнє. 

Я звертаюся до парламентської опозиції з проханням: 

по-перше – одностайно проголосувати в цілому президентські законопроекти про прокуратуру та вибори до Верховної Ради, не зважаючи на те, що вони абсолютно неприйнятні.

Ми з вами чітко усвідомлюємо, що за їх демократичним фасадом, який пред'явлений європейським експертам, ховається їх репресивна, авторитарна, фальшива сутність. Але зараз треба за них голосувати. Потім, після відсторонення в 2015 році Януковича від влади, ми все з вами змінимо. А зараз голосуйте, зчепивши зуби, за все, щоб не опинитися назавжди в полоні минулого; 

по-друге – я прошу вас без обговорення, дискусій та сперечань одностайно проголосувати за ту редакцію закону про лікування ув'язнених за кордоном, яку запропонує Партія регіонів, якою б репресивною вона не була. Годі грати в їх ігри. Голосуйте за будь-який проект Партії регіонів одностайно, що б вони там не написали.

Зробіть це заради підписання угоди про асоціацію. Я знаю, що в законопроекті, який запропонує партія влади, а вірніше сам Янукович, він спробує вивезти мене в кайданах за кордон на час підписання угоди про асоціацію, а потім, після підписання, так само в кайданах, повернути назад у в'язницю. Саме так в його хворобливому уявленні виглядає припинення політичних репресій та дотримання європейських цінностей.

Я публічно, заради угоди про асоціацію, на це погоджуюсь і прошу вас прийняти від диктатора такий варіант вирішення мого питання, на який Янукович знайде мужності та совісті. 

Янукович виторговує у Європейського Союзу право на підписання угоди без виконання критеріїв. Допоможіть йому це зробити, бо інакше він провалить, знищить наші європейські перспективи.

Янукович не планує будувати Європу в Україні, він планує через підписання угоди на міжнародному рівні легалізувати свою диктатуру та корупцію, але все в кінцевому підсумку буде не так, як він планує, бо якщо ми не змарнуємо шанс і зробимо угоду про асоціацію реальністю, то справжні цінності, реальні демократія та конкуренція зметуть диктатуру в Україні раз і назавжди за лічені роки. 

Звертаюся до парламентської опозиції: робіть все, що потрібно для підписання угоди, та перемагайте разом з народом і Європейським Союзом. 

Слава Україні! 

Юлія Тимошенко, Харків,  Качанівська колонія. Текст з сайту tymoshenko.ua

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як виявити корупцію в будівництві

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови