Надо безотлагательно изменить тактику борьбы, чтобы не проиграть будущее

50 просмотров
Среда, 20 ноября 2013, 09:43
Юлия Тимошенко
экс-премьер-министр правительства Украины, лидер БЮТ и ВО "Батькивщина"

Звернення Юлії Тимошенко до депутатів опозиційних фракцій у Верховній Раді України

Останній час я з болем спостерігаю за тим, як Віктор Янукович безсоромно торгує зовнішньополітичною стратегією України. Хто більше запропонує йому гарантій збереження влади, той і виграє з ним гру в покер, де на кону стоїть майбутнє цілого народу.

Здається, що вже декілька місяців більшість українців разом з Європою в цій грі програють. Нам треба невідкладно змінити тактику нашої боротьби, щоб не програти європейське майбутнє. 

Я звертаюся до парламентської опозиції з проханням: 

по-перше – одностайно проголосувати в цілому президентські законопроекти про прокуратуру та вибори до Верховної Ради, не зважаючи на те, що вони абсолютно неприйнятні.

Ми з вами чітко усвідомлюємо, що за їх демократичним фасадом, який пред'явлений європейським експертам, ховається їх репресивна, авторитарна, фальшива сутність. Але зараз треба за них голосувати. Потім, після відсторонення в 2015 році Януковича від влади, ми все з вами змінимо. А зараз голосуйте, зчепивши зуби, за все, щоб не опинитися назавжди в полоні минулого; 

по-друге – я прошу вас без обговорення, дискусій та сперечань одностайно проголосувати за ту редакцію закону про лікування ув'язнених за кордоном, яку запропонує Партія регіонів, якою б репресивною вона не була. Годі грати в їх ігри. Голосуйте за будь-який проект Партії регіонів одностайно, що б вони там не написали.

Зробіть це заради підписання угоди про асоціацію. Я знаю, що в законопроекті, який запропонує партія влади, а вірніше сам Янукович, він спробує вивезти мене в кайданах за кордон на час підписання угоди про асоціацію, а потім, після підписання, так само в кайданах, повернути назад у в'язницю. Саме так в його хворобливому уявленні виглядає припинення політичних репресій та дотримання європейських цінностей.

Я публічно, заради угоди про асоціацію, на це погоджуюсь і прошу вас прийняти від диктатора такий варіант вирішення мого питання, на який Янукович знайде мужності та совісті. 

Янукович виторговує у Європейського Союзу право на підписання угоди без виконання критеріїв. Допоможіть йому це зробити, бо інакше він провалить, знищить наші європейські перспективи.

Янукович не планує будувати Європу в Україні, він планує через підписання угоди на міжнародному рівні легалізувати свою диктатуру та корупцію, але все в кінцевому підсумку буде не так, як він планує, бо якщо ми не змарнуємо шанс і зробимо угоду про асоціацію реальністю, то справжні цінності, реальні демократія та конкуренція зметуть диктатуру в Україні раз і назавжди за лічені роки. 

Звертаюся до парламентської опозиції: робіть все, що потрібно для підписання угоди, та перемагайте разом з народом і Європейським Союзом. 

Слава Україні! 

Юлія Тимошенко, Харків,  Качанівська колонія. Текст з сайту tymoshenko.ua

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)