План на майбутнє

Четвер, 28 листопада 2013, 12:07

Громадяни України!

В п’ятницю ми дізнаємось про результат саміту у Вільнюсі. Великих ілюзій нема. Найбільш вірогідним буде оголошення якогось документу про перенесення підписання угоди на березень, або без дати взагалі.

В п’ятницю увечері на київському та інших майданах треба буде сказати людям: що робити далі? До чого закликати? Продовжувати стояти до кінця?

Радикалізувати свої вимоги і дії чи скручувати вулицю і переходити до інших форм боротьби?

Хочу сказати наступне:

1. Влада була впевнена, що, розчарований результатами помаранчевої революції, український народ на протест не підніметься. Ми, в першу чергу молодь, довели, що це не так. Другої Білорусі Янукович з України не зробить.

Ми показали, що здатні на масовий протест. І це вже є наша перемога. Вихід сотень тисяч людей на усвідомлену дію вселив надію всьому українському народу.

2. Найважливіше – зберегти наш протест мирним і позитивним. Треба утриматися від силового протистояння з спецназом, бо це саме те, що їм треба. Тому будуть провокації і я закликаю на них не піддаватися. Владі потрібна дискредитація нашого протесту, потрібна кров. А нам потрібна наростаюча масовість і мирна сила народного спротиву.

3. Наша боротьба тільки починається. Нас чекає важке і тривале протистояння з режимом Януковича.

У зв’язку з цим, закликаю студентських лідерів, які народилися на майданах, негайно приступити до творення загальноукраїнської студентської організації, страйкомів чи студентських комітетів у кожному ВУЗі, на кожному факультеті. Вони мають підготувати справді загальнонаціональну акцію у вирішальний момент.

4. Громадським активістам треба творити загальнонаціональну мережу протесту з опорними точками в кожному населеному пункті, об’єднуючи в одне ціле структури там, де вони є і створюючи нові там, де їх нема.

5. Опозиційні партії в парламенті, якщо вони мають силу і сміливість, можуть заблокувати роботу Верховної Ради і добиватися її переобрання. Тоді вони отримають масову підтримку на вулиці і зможуть вернути собі такий необхідний у цій ситуації авторитет.

Готуймося всі разом до вирішальної битви!

Тарас Стецьків, польовий командир Помаранчевого Майдану

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів

Чому міста не зацікавлені будувати власні електростанції на своїх територіях?

Чому росте тіньовий ринок тютюнових виробів

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини