План на майбутнє

78 просмотров
Четверг, 28 ноября 2013, 13:07
Тарас Стецькив
общественный и политический деятель, народный депутат Украины I-IV, VI созыва

Громадяни України!

В п’ятницю ми дізнаємось про результат саміту у Вільнюсі. Великих ілюзій нема. Найбільш вірогідним буде оголошення якогось документу про перенесення підписання угоди на березень, або без дати взагалі.

В п’ятницю увечері на київському та інших майданах треба буде сказати людям: що робити далі? До чого закликати? Продовжувати стояти до кінця?

Радикалізувати свої вимоги і дії чи скручувати вулицю і переходити до інших форм боротьби?

Хочу сказати наступне:

1. Влада була впевнена, що, розчарований результатами помаранчевої революції, український народ на протест не підніметься. Ми, в першу чергу молодь, довели, що це не так. Другої Білорусі Янукович з України не зробить.

Ми показали, що здатні на масовий протест. І це вже є наша перемога. Вихід сотень тисяч людей на усвідомлену дію вселив надію всьому українському народу.

2. Найважливіше – зберегти наш протест мирним і позитивним. Треба утриматися від силового протистояння з спецназом, бо це саме те, що їм треба. Тому будуть провокації і я закликаю на них не піддаватися. Владі потрібна дискредитація нашого протесту, потрібна кров. А нам потрібна наростаюча масовість і мирна сила народного спротиву.

3. Наша боротьба тільки починається. Нас чекає важке і тривале протистояння з режимом Януковича.

У зв’язку з цим, закликаю студентських лідерів, які народилися на майданах, негайно приступити до творення загальноукраїнської студентської організації, страйкомів чи студентських комітетів у кожному ВУЗі, на кожному факультеті. Вони мають підготувати справді загальнонаціональну акцію у вирішальний момент.

4. Громадським активістам треба творити загальнонаціональну мережу протесту з опорними точками в кожному населеному пункті, об’єднуючи в одне ціле структури там, де вони є і створюючи нові там, де їх нема.

5. Опозиційні партії в парламенті, якщо вони мають силу і сміливість, можуть заблокувати роботу Верховної Ради і добиватися її переобрання. Тоді вони отримають масову підтримку на вулиці і зможуть вернути собі такий необхідний у цій ситуації авторитет.

Готуймося всі разом до вирішальної битви!

Тарас Стецьків, польовий командир Помаранчевого Майдану

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)