Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський повернувся на вибори. Чайка на підльоті

Четвер, 21 березня 2002, 18:39
Верховний суд України зобов'язав Центрвиборчком відмінити рішення про зняття лідера партії "Яблуко" Михайла Бродського з реєстрації кандидатом в народні депутати за списком партії.

Тим самим суд задовольнив скаргу Бродського на рішення ЦВК України про скасування його реєстрації кандидатом в депутати від 15 березня 2002 року.

"Рішення остаточне і оскарженню не підлягає", - заявив після закінчення розгляду скарги Бродського суддя Верховного суду України Микола Балюк.

Він також повідомив, що дане рішення ЦВК зобов'язана "виконати негайно".

У рішенні суду вказано, що в постанові ЦВК про зняття Бродського з реєстрації відсутнє обгрунтування даного рішення Центрвиборчкомом. "Також не доведена його (Бродського) провина (внесення неправдивих даних в податкову декларацію) в суді", - говориться в вердикті.

У заяві після оголошення вердикту суду партія "Яблуко" заявила, що розцінює дії Центрвиборчкому із зняття її лідерів з реєстрації як "політичне замовлення влади" будь-що усунути з виборів кандидатів від опозиції.

15 березня ЦВК України зняла з реєстрації 8 кандидатів за списком партії "Яблуко", зокрема Михайла Бродського і Віктора Чайку (№2 у партсписку). За даними Державної податкової адміністрації України, Бродський не вказав у декларації 177 тис. грн., а В.Чайка - 188 тис. грн. внесків до статутних фондів підприємств.

ЦВК мотивувала рішення тим, що Бродський не вказав в декларації про прибутки свої внески до статутних фондів підприємств, зроблених ним в 1993, 1998 і 2000 рр., однак суд визнав такі аргументи таким, що "суперечать чинному законодавству, оскільки в податкову декларацію кандидата вносять дані про майно і прибутки тільки за 2001 рік", - говориться в повідомленні прес-служби.

"Крім того, суд установив, що внески Бродського до уставних фондів підприємств належать на правах власності підприємствам, а не йому і, тому визнав, що порушень розділу 5 декларації Бродським не допущено", - стверджують "яблучники".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування