Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний суд забув повідомити, що залишив без розгляду скаргу соціалістів

Понеділок, 22 квітня 2002, 14:44
Соціалістична партія України з'ясувала, що Верховний суд України залишив без розгляду касаційну скаргу Соціалістичної партії України на рішення ВСУ від 8 лютого 2002 року. Нагадаємо, що 8 лютого ВСУ залишив без розгляду скаргу СПУ на рішення Центральної виборчої комісії про зняття з реєстрації кандидатом в народні депутати екс-майора Державної служби охорони Миколу Мельниченка.

Як повідомив адвокат СПУ Павло Ткачук, 19 квітня СПУ вдалося встановити, що Верховний Суд України ухвалив рішення "Про залишення скарги СПУ без розгляду", і ця ухвала була в канцелярії ВСУ. "Яким чином вона "не була вкладена в конверт і не відправлена до нас, залишилось незрозуміло до цього часу", - сказав адвокат. За його словами, це або "помилка канцелярії, або ухвала загубилася по дорозі".

Ткачук повідомив, що на сьогодні юристи СПУ вивчають цю справу, а потім буде прийнято рішення про подальші дії Соцпартії в цьому питанні.

12 січня 2002 року рішенням IX з'їзду СПУ Мельниченка було внесено до виборчого списку Соцпартії під №15, а 22 січня СПУ подала в Центрвиборчком заяву про реєстрацію кандидатів у депутати від своєї партії разом з документами, власноручно заповненими Мельниченком. Однак Центральна виборча комісія 26 січня 2002 року відмовила в реєстрації Мельниченку кандидатом у народні депутати України у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі за списком СПУ.

Соцпартія оскаржила рішення ЦВК у Верховному Суді, але 8 лютого 2002 р. Верховний Суд України ухвалив залишити без задоволення скаргу СПУ.

У середині березня СПУ подала до Верховного Суду касаційну скаргу на зазначене рішення ВСУ.

18 квітня адвокат СПУ Павло Ткачук повідомив, що Верховний Суд України повернув зазначену касаційну скаргу СПУ без жодних пояснень. Він зазначив, що особисто направив касаційну скаргу до ВСУ, а через деякий час вона повернулась до нього поштою "у тому ж вигляді, у якому була, і до неї не було долучено жодного документу, який би міг пояснити, чи відхилив її Верховний Суд і чи розглядав взагалі". За його словами, також невідомо, чи це оригінал направленої ним скарги, чи копія.

Водночас 18 квітня прес-служба ВСУ повідомила, що Верховний Суд розглянув усі скарги СПУ щодо відмови ЦВК зареєструвати Мельниченка кандидатом у народні депутати. У ВСУ підкреслили, що всі скарги, які надходили від СПУ, розглянуті й усі відповіді надані.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування