Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новим генпрокурором буде "харчовик-комуніст", вважає Турчинов

Понеділок, 22 квітня 2002, 18:15
Один із лідерів блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов передбачає, що Президент України Леонід Кучма пропонуватиме на посаду генерального прокурора "свою людину".

Про це він сказав в інтерв`ю UNIAN. За словами Турчинова, посада генпрокурора дуже важлива для Кучми, бо генпрокурор "прикриває його злочини, а з іншого боку виступає як силова схема розправи над опозицією".

На переконання Турчинова, Президент рекомендуватиме Верховній Раді обрати генпрокурором людину, якій він довіряє і яка є представником з його оточення.

Однак він не виключає, що блок "За єдину Україну!", об`єднавшись з комуністами, до фракції якої увійшов Потебенько, "протягнуть свою кандидатуру".

Представник Соціалістичної партії України Станіслав Ніколаєнко вважає, що сьогодні прогнозувати кандидатуру майбутнього генпрокурора ще зарано. Він зазначив, що СПУ підтримуватиме ту особу, яка є некорумпованою, компетентною в проведенні розслідувань справ, а також матиме достатній досвід.

Представник блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" Юрій Ключковський не може прогнозувати, хто буде кандидатурою на посаду генпрокурора. "Це буде хтось із тих, хто пробував свою силу на цій посаді, чи зовсім нова фігура", - сказав він. На його думку, обрання генпрокурора буде елементом політичного компромісу у ВР. Однак прогнози щодо його успішності робити ще зарано, вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування