Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шкрібляка могли вбити через борги - Потебенько

Понеділок, 22 квітня 2002, 19:51
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько висловив впевненість, що справа, порушена за фактом вбивства кандидата в народні депутати, заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколи Шкрібляка "буде повністю розслідувана і розкрита". Про це він зазначив у вівторок на прес-конференції, відповідаючи на одне із запитань журналістів.

Відповідаючи на запитання, чи є достовірною інформація про те, що слідство знайшло у Шкрібляка певні боргові розписки, через що був затриманий інший кандидат в народні депутати по тому ж округу, Потебенько лише підтвердив, що "є відповідні документи, знайдені у Шкрібляка". Водночас, він зазначив, що з слідчо-оперативних міркувань не має права назвати зміст знайдених документів.

Потебенько також зазначив, що якщо справа з розслідування вбивства Шкрібляка досі знаходиться у провадженні СБУ, "то поки що версія про політичні мотиви не відпала".

15 квітня стало відомо про затримання відомого підприємця Ігоря Тимчука - кандидата в депутати по Надвірнянському виборчому округу, в якому балотувався заступник голови обласної держадміністрації Микола Шкрібляк, убитий 29 березня у під'їзді будинку в центрі Івано-Франківська 9 пострілами.

Оскільки вбивство було скоєне за добу до виборів, спочатку міліція розглядала тільки політичні мотиви. Можливе економічне підгрунтя злочину спростував також голова облдержадміністрації Микола Вишиванюк: за його словами, Шкрібляк останнім часом займався виключно питаннями розвитку туризму, і якогось тиску, пов'язаного з його роботою, не було.

Пізніше слідство отримало нові дані, у зв'язку з чим у Надвірній було затримано Тимчука. Формальним мотивом для затримання стала підозра у скоєнні ним злочинів, передбачених ст. 157: "перешкоджання волевиявленню виборців". Як повідомляють журналісти з посиланням на достовірні джерела, причина цього вбивства могла бути економічною.

Повідомляється, що Тимчук позичав значні суми в загиблого, причому у слідства є документальне підтвердження цьому.

UNIAN

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування