Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка Кучми дивом не опинилася серед заручників "Норд-Ост"

Субота, 16 листопада 2002, 22:07
У суботу ввечері в резиденції російського президента відбулася зустріч президентів Російської Федерації Володимира Путіна й України Леоніда Кучми.

На початку зустрічі лідери двох держав запропонували обговорити широкий спектр двосторонніх відносин, зокрема, у сфері економіки, серед яких проблеми зовнішньої торгівлі, питання міжнародного газового консорціуму.

Кучма, зокрема, повідомив, що мова йтиме про питання "багатосторонніх відносин", ситуації в Європі. Серед іншого президенти мають намір обговорити проблематику боротьби з міжнародним тероризмом.

Президент Росії Володимир Путин заявив, що спроби виправдати будь-чим тероризм можуть привести до руйнування антитерористичної коаліції.

На початку переговорів із президентом України Леонідом Кучмою в суботу в Москві Путін підкреслив необхідність підтримувати міжнародну коаліцію. Разом з тим він відзначив, що є спроби чимось виправдати сам тероризм.

"...Нам украй важливо закріплювати міжнародну коаліцію по боротьбі з тероризмом і в жодному разі не допускати ніяких подвійних стандартів. Мене дуже турбує ситуація, за якої то там, то тут намагаються вкидати тезу, намагаються впроваджувати в суспільну свідомість думку про те, що є щось таке, що може служити виправданням тероризму", - сказав Путін.

"Це абсолютно неприпустимо, і не тільки тому, що це може призвести до руйнування антитерористичної коаліції. Найголовніше, що це може і напевно сприятиме саме тим людям, які домагаються своїх антилюдських цілей за допомогою методів терору. Це абсолютно неприпустимо, украй шкідливо і найвищою мірою небезпечно", - підкреслив президент Росії.

Путін висловив подяку Кучмі за співчуття росіянам у зв'язку з жовтневими трагічними подіями в Москві.

"Я б хотів вам, звичайно, подякувати за вашу реакцію і співчуття москвичам, усьому російському народові, у зв'язку з жертвами, які мали місце в Москві в результаті терористичного акту. (...) Небагато людей знає, що Леонід Данилович навіть готовий був приїхати в Москву, щоб сприяти розв'язанню кризи. Я хочу вам за це щиро подякувати...", - сказав Путін.

Кучма, зі свого боку, заявив, що "абсолютно поділяє позицію Росії в боротьбі з тероризмом". "Не треба шукати якесь визначення цьому явищу, є міжнародне визначення тероризму, і Україна підтримує боротьбу з цим явищем", - сказав він.

Президент України розповів, що його дочка, яка перебувала в жовтні в Москві, збиралася піти на виставу мюзиклу "Норд-Ост" і ледь випадково не опинилася в залі в день теракту.

Торкнувшись економічних питань у двосторонніх відносинах, Путін заявив, що існує рух убік "зняття необґрунтованих перешкод у торгівлі між двома країнами". Він відзначив також, що міністр економічного розвитку і торгівлі РФ Герман Греф незабаром прибуде до Києва для переговорів.

"Усе, про що ми з вами домовлялися раніше, рухається непогано", - сказав глава російської держави на зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою в суботу. Обоє президентів відзначили, що непогано розвивається співробітництво в енергетичній сфері. Кучма сказав, що йому подобається, що "в економіці переламуються негативні тенденції".

Обоє президентів погодилися, що нинішній Рік України в Росії необхідно гідно завершити.

Леонід Кучма прибув до Москви на запрошення президента Росії Володимира Путіна. Це буде вже сьома зустріч Путіна і Кучми в поточному році.

Інтерфакс-Україна, РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування