Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" і "Наша Україна" знову спробують домовитися про співпрацю

П'ятниця, 29 листопада 2002, 11:36
Лідери фракцій "Регіони України" і "Наша Україна" збираються на наступному тижні провести переговори. Про це журналістам повідомила у п'ятницю лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова.

Богатирьова у четвер розмовляла з лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком. Була досягнута домовленість про те, щоб провести зустріч на наступному тижні для продовження переговорного процесу, сказала вона.

Лідери фракцій збираються "домовитися хоч би про базові принципи подальшої співпраці таких фракцій як "Регіони України" (39 депутатів) і "Наша Україна" (108 депутатів), відзначила Богатирьова.

Вона також повідомила журналістам, що фракція "Регіони України" претендує на три парламентських комітети - по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією, з питань охорони здоров'я і спорту і молодіжної політики.

Богатирьова нагадала, що зараз представник фракції "Регіони України" займає посаду першого заступника глави спеціальної комісії з приватизації. Вона також зазначила, що фракція не ставить питання про те, щоб їй були віддані комітети, на які вона претендує. "Ми займаємо досить помірковану позицію", - сказала вона. Вона також зазначила, що у "Регіонів" є конкретні кандидатури на посади голів названих комітетів, але не стала їх називати.

Богатирьова зазначила, що фракція покладається на рішення у цьому питанні координаційної ради більшості, а також представників восьми фракцій, зазначивши, що "Регіони України" розуміють, що посада прем'єр-міністра має достатню вагу (ця фракція висувала кандидатуру нинішнього прем'єра Віктора Януковича).

Богатирьова також висловила впевненість у тому, що 12 грудня (наступне пленарне засідання парламенту) відбудеться голосування щодо обрання на посаду голови Нацбанку України Сергія Тігіпка. Вона пояснила свою позицію тим, що президент не відкликав свого подання про надання згоди на звільнення Стельмаха і призначення Тігіпка.

Поки що парламентський комітет з питань боротьби з організованою злочинністю очолює Володимир Стретович ("Наша Україна"), комітет з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства - Микола Поліщук ("Наша Україна"), з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту - Катерина Самойлик (фракція Компартії).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування