Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спеціальний комітет ООН обговорюватиме справу по "Кольчугах" 11 листопада

П'ятниця, 8 листопада 2002, 10:08
Наступного понеділка, 11-го листопада, Комітет з питань санкцій щодо Іраку в Раді безпеки ООН розглядатиме питання звинувачень керівництва України в нелегальному продажу радарних установок Іракові, повідомила дипломатичний представник Норвегії в інтерв’ю Радіо Свобода.

Нині цей спеціальний комітет очолює Норвегія. Норвезький дипломат зазначила також, що на цьому ж засіданні представники країн-членів Ради безпеки спеціального комітету з питань санкцій розглядатимуть не лише справу українських "Кольчуг", а й нелегальний продаж зброї Югославією багдадському режимові Саддама Хусейна. Таке рішення схвалено на засіданні Комітету у вівторок, на порядку денному якого були питання контролю за перехопленням нелегальних поставок у регіоні Перської затоки.

Згідно з оцінками дипломатів безпрецедентне досі розслідування у справі "Кольчуг" може тривати від трьох до шести місяців. Обговорення справи нелегального продажу радарних установок розпочато в результаті офіційного звернення Міністерства закордонних справ України до Ради безпеки наприкінці вересня.

На прохання Сполучених Штатів комітет відклав обговорення справи з огляду на те, щоб дозволити американським та британським експертам завершити заплановане розслідування в Україні.

Дипломати представництва України у штаб-квартирі ООН наразі не відповіли на запитання щодо перспектив обговорення справи "Кольчуг" у рамках Комітету з питань санкцій щодо Іраку в Раді безпеки ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування